Zbog greške u sustavu mirovine umanjenje za 50 KM

U Federaciji BiH nijedan novi umirovljenik nije dobio stalno rješenje o umirovljenju od početka 2011. godine, nakon što je stupio na snagu Zakon o uspostavljanju jedinstvenog sustava za naplatu doprinosa, koji nikada nije zaživio i zbog čega su mnogim korisnicima mirovine umanjene u prosjeku za 50 KM.

Ovim zakonom uspostavljen je jedinstven sustav registracije, kontrole i naplate doprinosa, te davanje informacija obveznicima uplate doprinosa i osiguranim osobama u Poreznoj upravi FBiH.

Zbog tehničkih problema u Poreznoj upravi, u Zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje FBiH još nikada nisu dobili kompletne podatke o uplatama doprinosa, pa su primorani izdavati privremena rješenja, piše “Dnevni avaz”.

Prema pisanju ovog dnevnika, podaci s terena pokazuju da su zbog navedenog problema mnogim korisnicima mirovine umanjene za 50 KM.

Iz federalnog Fonda MIO tvrde da će svakom umirovljeniku kad dobije konačno rješenje razlika biti isplaćena.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • kenjate..poreznoj su uvalili ko s neba u rebra da to radi i rade to perfektno..svaki uposlenik bilo koje tvrtke u bilo kojem trenutku od njih može dobiti dokument dali mu poslodavac uplaćuje doprinose ili ne..a šta onda radi MIO koje ima duplo veće plaće od njih i tamo sjedi masu ljudi i dangubi dok to u svakoj poreznoj radi samo jedna osoba.a vidi se i po tome što nitko nije htio preć iz Mia u Poreznu to radit..nije lud za manje para i za deset puta više posla.i nema više laganja..sve se vidi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.