Zbog fotografija Kobea Bryanta izglasan novi zakon u Kaliforniji

Ubrzo nakon pogibije legendarnog košarkaša Kobea Bryanta, njegove kćeri Gianne i još sedam osoba u padu helikoptera u siječnju, pojavila su se izvješća da se jezive fotografije s mjesta nesreće objavljuju online.

Te su fotografije, za koje se navelo da su na njima raskomadana tijela, navodno snimili neki od prvih ljudi koji su stigli na mjesto nesreće.

Sada je kalifornijski zakonodavac predložio zakon kojim bi svatko tko neovlašteno fotografira mrtva tijela bio prekršajno prijavljen i novčano kažnjen. Nacrt zakona jednoglasno su odobrila oba doma zakonodavnog tijela u Kaliforniji, a u ponedjeljak ga je guverner Gavin Newsom potpisao.

Kao i mnogi drugi, bio sam ogorčen nakon što sam čuo da su prvi svjedoci snimili i objavili te fotografije, rekao je zastupnik Mike Gipson koji je izradio nacrt zakona. Kazna za prekršaj iznosi 1000 dolara.

Bryantova udovica Vanessa prije nekoliko je tjedana tužila šerifa okruga Los Angeles Alexa Villanuevu, tvrdeći da su njegovi zamjenici dijelili fotografije pada, prenosi Index.

Gospođi Bryant je loše kad pomisli kako neznanci gledaju slike njenog preminulog supruga i djeteta te živi u strahu da će se jedno ili drugo dijete jednog dana suočiti sa strašnim slikama svojih najmilijih, rekli su zastupnici Vanesse Bryant.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.