Zbog fatalne kolegice ostavio je suprugu, a nakon 27 godina njihov brak je čvršći no ikad

Iako je njihova ljubavna priča započela u 80-im godinama prošlog stoljeća, kada je Bruce Springsteen još bio u braku s glumicom Juliannom Phillips, vjenčanje s pratećom pjevačicom njegova benda održano je tek 1991. godine.

Ove godine proslavili su 27 godina braka, tijekom kojeg su dobili i troje djece, a cijelo to vrijeme ona je uvijek bila uz njega, na pozornici i izvan nje.

Kada su 8. lipnja 1991. godine u 20 sati uvečer uz svijeće, ispred najdražih članova obitelji i prijatelja, izmijenili vjenčane zavjete, vjerojatno nitko nije vjerovao da će taj brak potrajati, osobito jer je The Boss već imao brak iza sebe, piše Tportal.hr.

Unatoč svemu, pa i navodnoj izvanbračnoj aferi, koju je BruceSpringsteen imao s izvjesnom Ann Kelly, brak s Patti Scialfom, članicom njegova pratećeg benda E Street, danas je, 27 godina kasnije, čvršći nego ikada, a uzvanici s njihova vjenčanja još uvijek se rado sjećaju cvijeća, kao i svadbene torte na četiri kata.

Patti nije imala brak iza sebe, stoga je htjela da to bude njezin dan iz snova – i dobila ga je, rekao je netko od uzvanika. A kako je sve počelo?

Oboje rođeni u New Jerseyju, glazbene karijere započeli su u isto vrijeme, 80-ih godina. Iako je Springsteen bio četiri godine stariji, kretali su se u istim krugovima. Upoznali su se 1980. u baru Stone Pony, četiri godine prije početka čuvene turneje ‘Born In the U.S.A’, a Patti je u to vrijeme otišla i na audiciju koja je bila raspisana za prateće vokale Springsteenu.

Da je bila dobra glazbenica i pjevačica, govori i to da je dobila priliku i postala jedina ženska članica Bruceovog E Street benda, a kemija među njima na pozornici bila je očita svima. Njih dvoje često su znali na koncertima pjevati duete koji su bili prepuni strasti, no unatoč svemu, 1985. Bruce Springsteen oženio se manekenkom i glumicom Julianne Phillips.

U to vrijeme, čini se, bio je zaista zaljubljen u svoju tadašnju suprugu i često joj je iza pozornice pjevao pjesmu Elvisa Presleyja ‘Can’t Help Falling in Love’, a ona ga je gledala s obožavanjem. Navodno je njihovo vjenčanje slomilo srce Patti Scialfi, no to razočaranje nije dugo trajalo.

Congratulations on your Special Tony Award, Bruce! — “This is deeply appreciated and thanks for making me feel so welcome on your block. Being a part of the Broadway community has been a great thrill and an honor for me. It's been one of the most exciting things that I've ever experienced. I’ve got to thank Patti Scialfa, my beautiful wife and artistic partner, for her love and inspiration every night. I’ve got to thank Jon Landau, George Travis, Barbara Carr, and Jordan Roth for great work of getting our show on stage. And last but not least, our wonderful audiences who’ve made these shows so exciting and fulfilling. Evan, Jesse, Sam, Daddy loves you. And the fans have been wonderful to me this season. Thank you so much. God bless all of you.” – Bruce Springsteen

A post shared by Bruce Springsteen (@springsteen) on

Ubrzo je Patti postala gotovo ravnopravna na pozornici, ali i iza nje, a par je snimljen kako izmjenjuje nježnosti u Rimu. Sve više vremena počeli su provoditi zajedno, a mnogi su tvrdili da je Patti sve ono što njegova supruga nije – Julianne je bila nježna plavuša, dok je crvenokosa Patti bila djevojka koja ga je razumjela i tip osobe s kojom je, kako su je neki opisali, uvijek mogao popiti pivo i razgovarati o svemu.

Patti je dugo vremena skrivala svoje osjećaje. Oni su zaljubljeni i sjaje. Provode jako puno vremena zajedno i čini se da su oboje izgubili glavu jedno za drugim, otkrio je 1988. izvor blizak paru, uz to otkrivši kako je jedina osoba koja nije bila svjesna situacije, niti sumnjala u išta, bila Springsteenova supruga Julianne.

U svojim memoarima Springsteen je otkrio kako se trebao oženiti mladom i prekrasnom plavušom kako bi shvatio da je žena koju istinski voli zapravo ona s kojom svaku večer dijeli pozornicu. Isto tako, priznao je da je u životu povrijedio mnogo žena, iako to nije htio.

Postojao je taj dio mene koji je bio emocionalno hladan i okrutan. Taj dio želio je jedino povrijediti i napakostiti onima koji su me voljeli, otkrio je Springsteen, dodavši kako te frustracije nosi iz djetinjstva i od oca koji je imao problema s bijesom: ‘Volio me, ali me nikada nije mogao podnijeti.’

Stoga niti ne čudi to da se sve češće počeo svađati s Julianne, pokušavajući ju na sve načine emocionalno povrijediti, i da je sve više vremena provodio s Patti. Patti je imala nešto u sebi napunjeno seksualnošću: mogla te zavesti u kratkom trenu, ali i napraviti ljubomornim.

Te 1988. godine Julianne je podnijela papire za razvod, a on je završen u ožujku 1989. Netom nakon što se rastao s njom Patti i Bruce počeli su zajednički život.

Patti je oduvijek bila zaljubljena u Brucea, stoga nije bilo neko preveliko iznenađenje to kada su napokon postali javni, rekao je izvor blizak paru.

Godine 1990. preselili su se u Los Angeles i dobili prvo dijete – Evana – a godinu kasnije vjenčali su se i dobili kćer Jessicu. Godine 1993. rodio se i Samuel, a cijela obitelj vratila se tamo gdje je sve i počelo – u New Jersey.

https://youtu.be/jEJpb4VzbDg

Upravo mu je ona najveći oslonac, osobito nakon što je u 60-im godinama, baš poput svog oca, započeo borbu s depresijom.

Ono na čemu je inzistirala bilo je da on obavezno kuha svakog jutra za svoju djecu, govoreći da će itekako brzo odrasti i otići od kuće. U svojoj autobiografiji ‘Born to Run’ Springsteen je progovorio i o tome:

Kada smo postali roditelji, Patti i ja odmah smo znali da će nam oni postati prioritet. Sve turneje radile su se tako da se ne poklapaju sa školskim obvezama, važnim događajima, njihovim rođendanima, a uz njezinu organiziranost i planiranje, u tome smo i uspjeli.

Trudio sam se svim silama da ne budem odsutan u njihovim životima, no to u mom poslu nije uvijek moguće, stoga je Patti zaslužna za njihov odgoj, kao i za to da me vodi kada mi se čini da sam promašio put. 

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.