Zaz oduševila Zagreb

Francuska pjevačica Isabelle Geffroy, poznatija kao Zaz, sinoć je pred punom velikom dvoranom zagrebačkoga Doma sportova održala dvosatni koncert, pružajući svojoj publici nastup koji se može opisati kao ‘čista energija’.

Istodobno snažna i nježna, Zaz je u pratnji svoje grupe izvodila pjesme s prvog albuma, kojim je u protekle dvije godine ‘poharala’ svjetske glazbene ljestvice.

S imidžem djevojke iz susjedstva koja je karijeru izgradila bez laboratorija glazbene industrije, Zaz je i u Hrvatskoj postala fenomen, a velika dvorana Doma sportova već je tjednima rasprodana.

“Prije no što je počela prodavati albume u milijunskoj nakladi Zaz je bila stalni izvođač po francuskim klubovima i ulicama, ona nije nikakav dizajnirani projekt”, rekao je glazbeni kritičar Hrvoje Horvat.

Unatoč tome što Zaz ne govori engleski, jezik nije bio barijera u komunikaciji s njom, s obzirom da je naučila nekoliko hrvatskih riječi. Kao uvod u pjesmu “Jaime a nouveau” na hrvatskom je pročitala kako je tek nedavno shvatila da se mora voljeti sebe da bismo voljeli druge, dok je za “Dans ma rue” kao prevoditeljicu pozvala djevojku iz publike, uz pomoć koje je pokušala dočarati atmosferu tmurne pariške ulice iz tridesetih godina prošlog stoljeća.

Publiku su rasplesale su i obrade, među ostalim, jazz verzija pjesme “I’m so excited” The Pointer Sisters i “La vie en rose” Edith Piaf.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.