Završena obnova zgrade Županijskog suda u Mostaru

Predsjednik Županijskog suda u Mostaru Zoran Krtalić i predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg obišli su zgradu Županijskog suda u Mostaru, označivši tako završetak radova na njezinoj obnovi.

Po riječima predsjednika Županijskog suda u Mostaru Zorana Krtalića, zgrada Suda izgrađena je 1892. u vrijeme austrougarske vladine i jedna je od najljepših sudnica na području zemalja bivše Jugoslavije.

U sklopu obnove postavljeni su novi otvoreni, urađena je toplinska izolacija s unutarnje strane zidova pošto je objekt pod zaštitom kao spomenik kulture, kao i suvremeni ‘‘fan-coil” sustav grijanja i hlađenja. Također je uređen i toplinski izoliran veliki središnji atrij te su obnovljene vlagom oštećene podrumske i suterenske prostorije u kojima je smješten Arhiv Suda.

U obnovu 2.210 četvornih metara prostora uloženo je oko 970.000 KM.

Iznimno smo sretni urađenim. Zahvaljujući ovim radovima stvoreni su svi optimalni uvjeti za rad svih djelatnika Suda i možemo u potpunosti ostvarivati naše zadatke na zadovoljstvo građana naže županije, poručio je Krtalić.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg podsjetio je kako je ta vlada 2015. godine pokrenula Projekt energetske učinkovitosti, obnove, izgradnje i rekonstruiranja javnih objekata u HNŽ-u u okviru kojeg je do sada obnovljeno više od 40 javnih objekata u HNŽ-u. Radi se o zgradama osnovnih i srednjih škola, domova zdravlja, sudskih i policijskih institucija te sportskih i kulturnih objekata.

Naš cilj je da obnovimo sve javne objekte i mislim da se primičemo tom cilju. Uložena su značajna financijska sredstva: proračunska, donatorska i kreditna, imamo pozitivne refleksije svih onih koji koriste ove objekte i pozitivne refleksije jedinica lokalne samouprave koji su vlasnici većine obnovljenih objekata, kazao je Herceg.

Po njegovim riječima, ostalo je još urediti nove prostorije županijske vlade koja će biti smještena u nekadašnjem Hotelu Ero, a taj zadatak, kako je kazao Herceg, završit će nova Vlada HNŽ-a.

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.