Završena 2. sjednica Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH

Završena je 2. sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske koja se u subotu i nedjelju održavala u Šibeniku.

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske istaknuo je tijekom ove sjednice razgovarano o pomacima.

Raspravljalo se o iskoracima, o pomacima. Krenuli smo u pozitivnom smjeru. Prepoznajemo se prijateljski i partnerski. Trebamo biti svjesni da smo pripadnici jednog naroda koji dijeli iste vrijednosti, kazao je Milas dodajući kako se tijekom ova dva dana razgovaralo o promjeni zakona o državljanstvu, nadolazećim projektima, načinu rada Savjeta.

Milas je istaknuo da će se najprije donijeti zaključci i prioriteti o tome na čemu će se raditi tijekom sljedeće godine.

Tu će biti projekt “Domovina”, nastavak projekta “Korijeni”. Tu će biti još puno drugih projekata koji će povezivati Hrvate u jednu globalnu obitelj, dodao je Milas.

Predsjednik Savjeta Ivan Grbešić kazao je kako su tijekom ova dva dana primjetni pomaci.

Imamo u hrvatskom iseljeništvu puno ljudi koji žele doprinijeti Hrvatskoj. Pitanje je kako ojačati suradnju između Hrvata u Hrvatskoj, na Pantovčaku, u Vladi i diljem svijeta, dodao je Grbešić posebno ističući kako je Hrvatima potrebno zajedništvo i zajednički cilj.

Hrvatska svjetska priča: Jače povezivanje Hrvata izvan RH s domovinom

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.