Završen ”Studentski objektiv”, tv dnevnik studenata novinarstva

Studenti novinarstva Filozofskog fakulteta završili su još jedna svoj televizijski dnevnik koji rade u sklopu kolegija „Televizija“.

Prvo im dr. Smiljko Šagolj, zajedno s mr. Franjom Takačem, dao završne naputke kako sklopiti studentski dnevnik od izviješća i reportaža pravljenih tijekom zimskog semestra. Najprije su data načela prema kojima treba poredati televizijske uratke. Naravno prvi kriterij je aktualnost, zatim zanimanje javnosti itd. Potom se pristupilo pravljenju najava za priloge. Ranije, audicijom izabrani voditeljski par Marija Begić i Mijo Zidar, iznimno su dobro obavili svoj posao. Dr. Smiljko Šagolj nam je kazao da je rijetko kada u svojoj nastavnoj i novinarskoj karijeri imao prigodu izabrati i upoznati ovako iznimno dobre voditelje.

Studente je tijekom pravljenja ovog dnevnika posjetila i dekanica dr. Slavica Juka koja je toplo pozdravljena. Bila je i gošća Studentskog objektiva i istaknula je rezultate koje su studenti postigli tijekom ovog semestra. Naravno, zaželjela im je uspiješno polaganje ispita i puno sreće u dolazećem ljetnom semestru.

Završetak dnevnika koji od danas objavljujemo na kanalu Studentske internet televizije, svi studenti su popratili dugotrajnim pljeskom. To je priznanje i njima, i čelništvu Fakulteta, i – naravno voditeljima kolegija dr. Smiljku Šagolju i mr. Franji Takaču. Osim na internet kanalu Studentske televizije dnevnik možete pogledati i na programu HTV Oscar C u nedjelju u 18.50.

[youtube id=”T_zBpZYrz1s” width=”600″ height=”350″]

(www.jabuka.tv)

1 komentar

 • Sve pohvale za projekt. Samo pripazite na nekoliko detalja.

  1. Na uvodnoj i odjavnoj spici ton se cuje samo na jednom kanalu
  2. U informativnoj tv produkciji ne koriste se efekti tranzicije (fade, flip i sl.) vec cut, odnosno cisti rez. Ovako cijela stvar izgleda malo amaterski.
  3. Dobar tripod mozete kupiti za 50-tak maraka, sto bi cijeloj snimci dala puno vecu kvalitetu
  4. Ton – normalizacija, ekvalizacija. Ovako slusas dnevnik tiho-glasno-tiho-glasno
  Ima toga jos, ali ovo je par osnovnih preporuka na koje bi trebali paziti. Ipak se radi o studentskom/fakultetskom projekt a ne nekoj kucnoj radionici.
  Jos jednom cestitke i pohvale za projekt.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.