Završen sastanak s Michelom, Čović: Učinit ćemo sve da se stabiliziraju politički odnosi u BiH

Lider HDZ-a Dragan Čović rekao je da će biti održan još jedan sastanak političkih aktera, najvjerojatnije u Bruxellesu, kako bi se pokušala riješiti otvorena pitanja u BiH.

On je ovo kazao nakon sastanka sa predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom koji je jutros održan u rezidenciji Delegacije EU u Sarajevu, a kojem su nazočila izaslanstva HDZ-a i SDA.

Drago mi je da sam danas imao priliku razgovarati sa Charlesom Michelom i ostalima kolegama na temu odnosa u BiH kako bismo na neki način stavili BiH opet u fokus europskih integracija, našeg europskog puta i kandidatskog statusa. S te strane sam se zahvalio na inicijativi da se ti sastanci održe, rekao je Čović.

Dodao je da se čini da su svi pripravni da se napravi još jedan iskorak prije sjednice Europskog vijeća.

Hoće li to biti sastanak u Bruxellesu vidjet će se, to treba zakazati netko od njih, a kako bi napravili jednu mapu puta kada je u pitanju europski put BiH, u koji bi se stavila jedna dinamika svega što trebamo uraditi da imamo tu europsku perspektivu ponovno u svojoj političkoj agendi, naglasio je.

Dodao je da su kazali da će učiniti sve da se stabiliziraju politički tokovi u BiH s obzirom da je politička kampanja krenula.

Što se tiče hrvatske strane, kazali smo da ćemo u tim daljim pregovaračkim aktivnostima oko definiranja mape puta morati otkloniti one nepoznanice koje se tiče implementacije izbornih rezultata, ali u osnovi na te razgovore će ići oni koji mogu za stolom donositi odluke, praviti zaključke, tako da olakšamo predsjedavajućem Vijeća u njegovoj nakani da BiH ponovo dobije svoje mjesto kada je u pitanju kandidatski status, rekao je Čović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao je da Izborni zakon teško može biti dogovoren u ovih pet mjeseci do izbora, kada to nije učinjeno u posljednje dvije godine.

Ali mi smo inzistirali na tome da riješimo pitanje onih definicija popune Doma naroda koje je Ustavni sud stavio van snage i to će se svakako morati riješiti. Ne može se ići u izborni proces da ne znamo kako ćemo implementirati izborne rezultate. Sastanci će biti usmjereni ka tome kako stabilizirati odnose u BiH i olakšati ovu političku situaciju, pojasnio je Čović.

(www.jabuka.tv)

24 komentara

 • Lažove kako te nije stid toliko lagati i manipulirati narodom. Ti i tvoja partija svojim lažima doveli ste Hrvatski narod u shizofrenu situaciju, sve zbog svojih sitnih i prizemnih interesa. Vi ste najveći teret Hrvatskom narodu, srami te se, narkokarteli su mala beba za vas. Za sve ste imali blagoslov crkve a narod je patio i pati. Jedanbrat svećenik-fratar drugi komunist a oba iste misle sada oba za HDZ jako puno primjera. Ali nije Bog slabašan i potkupljiv, kako ga drugovi iz partije i njihovi slugani smatraju.

 • Sve ce ovaj lik uciniti da ostane u vlasti da pokradu i ovo malo sto je ostalo. Samo lud covjek vise tebi vjeruje Covicu. 25 god lažeš, obmanjuješ i kradeš sa sebi podčinjenih, činite ogromnu stetu hrvatima. Dosta vas vise jedno pričate drugo radite, ali vazda kradete, muzite, djelite rakove. Oko sebe si okupio šljam koji ti se nazor smije i klimaju ti glavom jer si i njih uvukao u sistem korupcije, pljacke i nerada. Sa tobom najbolje prolaze oni koji ne rade , titraju ti jaja i potvrduju tebi i takvima vjernost. Sve ste obezvrijedili i unistili. Mlade ljude gonite vani a vasu djecu, rodbinu uhljebljujete u drzavna poduzeca gdje isti imaju 2000 km i ne moraju doci na posao. Sramite se. Slika svega lopovluka vam je EP-HB, Eronet, Ferk, gosp Komora, Zavod za Zdravstvo, Mirovinsko, Ceste Putevi, Aerodrom itd. Tko se tu legitimni moze uposliti, skolovani ili podobni..???

 • Najpametnije bi bilo ne izlaziti u javnost po gotovu za ono zašto nisi siguran da će biti tako.
  Ali eto navikli smo da sve što kaže legitimni ne bude tako

 • Zašto se ne kaže istina da je dogovoreno da se pregovori o izmjeni izbornog zakona nastavljaju poslije općih izbora i to je sva filozofija pa neće niko nikog na vješala stavljati.

 • Hahaaaa haaahaaaa p ti s.
  Jebe mi se.nek bude iz Bangladeša samo da vas koji se non stop vrtite oko tog lonca zvan vlast tj.korupcija, hoce Bog uzeti k sebi.Gadite se djeci,narodu.Jednog dana cete ko i svi ljudi dobiti poziv nebeski shvacate li vi to.Pohlepnici jedni.

 • nema Vam od dogovora nista najbolje je da se podilite u miru a ako nedaj Boze izbije rat ponovo ce stvoriti Jugu upamtite to sto Vam pisem i opet Jovo nanovo volio bi da nije tako
  Zalosno ali istinito

 • Gadovi i izdajnici HDZ-ovski sve udbaška škola, od sveučilišta, općine župnog ureda do komunalnog i obrnuto udbaš do udbaša ako miriše po HDZ-u. Uništili ste u ljudima sve ono što je bilo vrlina, napravilipodjele po selima i mjestima tko nije za partiju HDZ taj ne može živjeti. Prevarili ste Hrvatski narod samo da bi se ponovno pozicionirali teška partizanija od prvog dana do danas.

 • Koje licemjerje, jedno se dogovori, drugo izjavi. Zapravo njemu je najbitnije da bude u vlasti pa bilo kako, pod svaku cijenu. Prihvati čovjek sve samo da je u vlasti . Pa rezultat imamo na djelu u BiH, dovede nas na nivo nacionalne manjine. Sramota.

 • Badava se lickaš..pričaš..pričaš..uvjeren duboko,plitko,da si htio treći imali bi ga..stolni grad..tv kanal..
  Za tebe je pok.Praljak gospodin..zauvijekNemaš ti muda ni za što.Točka.

 • Ima on ta mu.. da ali za pljacku i svoje interese. Vidi kako je tu principjelan i odlučan…. Tu se bori kao lav. Sve njemu i opet malo… Svest ce on hrvate na prosjački štap…

 • Kakvi više pregovori posebno oko Doma Naroda, netko treba da naredi da 3 Naroda moraju biti jednakopravna u svakom pogledu
  i Amen. Nedaj se Čoviću da te Bošnjaci sa MZ ne ” isprgovaraju” pod bosanki ZAJEBU .

 • Tako je naš predsjedniče. Tko sluša ove što žugaju iz Sarajeva. Dobro vam je Krešo Beljak rekao, ne skrećite temu , kakve veze ima borba za prava za jedan konstitutivni narod kojeg pokušavaju svesti ispod nacionalne manjine sa kriminalom. Neće vam proći partizanija. Hrvati će imati sve što i vi imate ako ne onda razlaz

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.