Završen program „MJESEC KAZALIŠTA“ u Zavodu Svete Obitelji na Širokom Brijegu

Na dan hrvatskog kazališta 25.11., predstavom „VOLIM NJOFRU“ u izvedbi glumaca HNK Varaždin, završen je program „MJESEC KAZALIŠTA“ u Zavodu Svete Obitelji na Širokom Brijegu.

Briljantnom izvedbom, pred oko 400 gledatelja, Mirela Brekalo i Stojan Matavulj su na satiričan način prikazali muško-ženske odnose, te odnose između djece i roditelja.
Ova obiteljska komedija Milana Grgića je praizvedena još 1982. u zagrebačkom kazalištu „Jazavac“ kada je doživjela veliki uspjeh i preko četiristo izvedbi.
S jednakim uspjehom i ništa manje aktualnu na scenu ju je kao redatelj vratio Stojan Matavulj. Predstava je premijerno izvedena 09.ožujka 2009. Scenografkinja je Ana Ogrizović , a za kostimografiju, dizajn svjetla i odabir glazbe zaslužan je Stojan Matavulj.

Uigrani „bračni par“, kojeg možemo vidjeti svakodnevno i na televizijskim ekranima u serijalu „Ruža vjetrova“, maestralno je dočarao oca zatečenog odrastanjem kćeri i majku koja sve zna, a ništa ne zna.

Predstavom „Volim Njofru“ je završio „MJESEC KAZALIŠTA“ U Zavodu Svete obitelji tijekom kojeg su od 25.listopada ljubitelji kazališne umjetnosti mogli vidjeti jednu amatersku predstavu „Diva Grabovčeva“ u izvedbi KUD-a Hrvatska sloga iz Rame, mladoga mostarskog glumca Ivu Krešića u predstavi „Otirač“ ouan man šou, te nastupe dvaju profesionalnih kazališta HNK iz Osijeka i Varaždina s predstavama „Teno, lipa si“ i Volim „Njofru“ .

Ovaj kulturni program je imao i svoj humanitarni karakter. Sredstva prikupljena od donacija i ulaznica za predstave namijenjena su opremanju sobe za senzornu integraciju u domu „Marija Naša Nada“ u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.