Završen proces konstituiranja Parlamentarne skupštine BiH

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su odluke o imenovanju radnih tijela Doma.

U pitanju su Ustavnopravno povjerenstvo, Povjerenstvo za financije i proračun te Povjerenstvo za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije, prenosi Fena.

Također, na sjednici održanoj u četvrtak imenovani su članovi Doma naroda u zajedničkim povjerenstvima oba doma Parlamentarne skupštine BiH. U pitanju su zajednička povjerenstva za obranu i sigurnost, za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije, za gospodarske reforme i razvoj, za europske integracije, za administrativne poslove i za ljudska prava.

Državni izaslanici imenovali su Gordanu Živković tajnicom Doma naroda, kao i Mirzu Imamovića za tajnika Zajedničke službe Tajništva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kojeg još treba potvrditi i Zastupnički dom.

Na sjednici su imenovani članovi Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa te članovi izaslanstava Parlamentarne skupštine BiH iz Doma naroda.

Usvojen je zaključak o osnivanju Privremenog zajedničkog povjerenstva oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure imenovanja dva zamjenika generalnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.