Završen natječaj za učešće u Programu Jaeger Music Night 2012

Pristigle prijave ocijenit će žiri sastavljen od predstavnika bh. muzičke industrije i zastupnika Jaegermeistera za BiH, na čelu s Branom Jakubovićem iz Dubioza Kolektiva…

SARAJEVO, 21. SVIBANJ 2012: Za učešće u četvrtom izdanju Programa Jaeger Music Night 2012 ove godine se prijavilo čak 18 bendova iz cijele Bosne i Hercegovine. Pored novih bendova, prijavili su se i bendovi koji su učestvovali i u proteklim izdanjima programa Jaeger Music Night, te se sada smatraju zrelijim za učešće, kao i bendovi koji zbog drugih okolnosti prije nisu mogli sudjelovati u Programu.

Na konkursu su mogli učestvovati svi bh. demo bendovi koji sviraju neki od žanrova rock’n’rolla, a čiji su članovi punoljetni državljani BiH koji do prijave na konkurs nisu objavili samostalni nosač zvuka. Pristigle prijave ocijenit će žiri sastavljen od predstavnika bh. muzičke industrije i zastupnika Jaegermeistera za BiH, na čelu sa Branom Jakubovićem iz benda Dubioza Kolektiv, a bendovi finalisti će biti poznati do kraja mjeseca maja/svibnja.

Bend koji pobijedi u ovogodišnjem izdanju Jaeger Music Nighta bit će nagrađen mogućnošću da snimi i objavi svoj prvi album u studiju Skirlibaba producentske kuće Ekipa, a vrijedne nagrade predviđene su i za drugoplasirani bend, kao i za bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja Programa.

Bendovi pobjednici proteklih izdanja programa Jaeger Music Night, Berette iz Širokog Brijega (2009.) i Siledžije iz Ljubuškog (2010.) već su izdali svoje prve albume, dok na tome radi i prošlogodišnji pobjednik, bend Polaroid Trip (2011.) iz Sarajeva.

Izabrani učesnici Jaeger Music Nighta 2012 će i ove godine imati priliku da sviraju na plaćenim nastupima koji će se u sklopu programa održavati širom BiH i na kojima će se takmičiti u muzičkim duelima. Bit će održana tri kruga natjecanja, a u svakom će biti eliminirani bendovi koji osvoje manje glasova. Svaki će nastup upotpuniti i gostovanje afirmiranih bendova iz BiH i regiona.

Za svoje favorite glasat će publika, i to na tri načina: na licu mjesta tokom svirki, putem web sitea www.jaegermusicnight.ba i na Facebook stranici Jägermeister Bosna i Hercegovina. Pobjeda u jednom obliku glasanja bendovima će donositi po jedan bod, a bend koji osvoji dva od tri boda ili sva tri boda nastavit će se takmičiti u programu Jaeger Music Night 2012.

Sve dodatne informacije možete pronaći na www.jaegermusicnight.ba i na Facebook stranici Jägermeister Bosna i Hercegovina.

Drink responsibly!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.