Zatvorski policajac iz KPZ Mostar zaražen koronavirusom

Zatvorski policajac u Kazneno-popravnom zavodu poluotvorenoga tipa Mostar zaražen je koronavirusom, potvrđeno je iz uprave mostarskoga zatvora.

Radi se o mladom policajcu koji se vratio na posao s godišnjeg odmora, a nakon toga je odradio dvije smjene. Koristio je svu potrebnu zaštitnu opremu, ali iz preventivnih razloga sve kolege s kojima je bio u kontaktu su poslane u izolaciju te potrebne daljnje radnje poduzimaju epidemiolozi, ističu iz uprave KPZ-a Mostar, prenosi Klix.ba.

Zaraženi policajac kako navode nema nikakve simptome, a prisustvo Covida-19 potvrđeno mu je nakon što je testiran kako kontakt susjeda koji je zaražen koronavirusom.

Nije imao simptoma, ali nam je kazao da mu je susjed pozitivan na koronavirus, pa je preventivno poslan kući. Nakon urađenog testa svi ukućani su bili pozitivni. Međutim, kako su testovi pokazali da baka i djed nisu pozitivni, iako su u kritičnoj grupi i on će se ponovno testirati, ističu iz KPZ-a Mostar.

Naglašavaju da će po nalogu epidemiologa svi policajci koji su s njim bili u kontaktu biti testirani, kao i ostali kontakti koje je eventualno ostavario.

Podsjetimo da je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koji je najpogođeniji u FBiH u protekla 24 sata nakon testiranja potvrđeno da je 12 osoba iz Mostara zaraženo koronavirusom, a dan ranije potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze.

12 novih slučajeva koronavirusa u Mostaru

(www.jabuka.tv)