Zatvara se tunel Ivan

Zbog snježnih padalina koje su tijekom noći i u srijedu ujutro zahvatile pojedine dijelove Bosne i Hercegovine, na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolniku.

Izdvajaju se ceste: Glamoč-Mlinište, Bugojno-Kupres-Šuica i Turbe-Banja Luka. Na cesti Bugojno-Kupres trenutno ne mogu prometovati teretna vozila. U nižim predjelima kolnik je mokar i mjestimično zasnježen.

Za srijedu je najavljen početak radova na zamjeni rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnoj cesti Pelagićevo-Srebrenik, zbog čega će se svakog radnog dana od 8:00 do 15:00 sati prometovati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnim cestama Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim cestama: Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Srbljani-Bosanska Krupa, Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnoj cesti M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena prometna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je promet za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila prometuju naizmjenično, jednim trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

Sljedeća dva dana (18. i 19. travnja) zbog obavljanje redovnog servisa tunela Ivan na dionici autoceste A-1 Tarčin-Bradina od 8:00 sati do završetka radova bit će obustavljen promet i to u smjeru Tarčin-Bradina u četvrtak, 18. travnja, a u smjeru Bradina-Tarčin u petak, 19. travnja.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je prometza vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.