Zatražena istraga: Muškarac se u PU Ljubuški ubio nekoliko sati nakon što je priveden

Nakon što je u petak u poslijepodnevnim satima u prostorijama za zadržavanje PU Ljubuški zatečeno beživotno tijelo muške osobe, zatražena je interna istraga u cilju utvrđivanja okolnosti i detalja navedenoga događaja.

Podsjetimo, portal Jabuka.tv u petak je objavio da je u prostorijama za zadržavanje PU Ljubuški muška osoba izvršila samoubojstvo. U petak u večernjim satima iz MUP-a ŽZH priopćeno je da je samoubojstvo izvršio 36-godišnji J. P. (36), koji je lišen slobode u jutarnjim satima istoga dana zbog osnova sumnje o izvršenju više kaznenih djela.

Kako navode iz MUP-a ŽZH, o ovom događaju izvješten je dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu koji je izišao na mjesto događaja i u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a ŽZH rukovodi očevidnim radnjama .

U petak u 21.00 sat održan je izvanredni kolegij u prostorijama MUP-a ŽZH na kojem je uz policijskoga načelnika Milana Galića i šefove temeljnih ustrojbenih jedinica Uprave policije nazočio i ministar MUP-a ŽZH Zdravko Boras.

Na kolegiju je, između ostaloga, donesen zaključak da nadležna tijela Uprave policije MUP-a ŽZH provedu internu istragu u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenoga događaja i eventualnih propusta u radu policijskih službenika.

Nakon izvršenoga očevida bit će poznato više informacija o kojima će javnost biti pravodobno obaviještena, navodi se u priopćenju MUP-a ŽZH.

Ljubuški: Muškarac se ubio u pritvoru

(www.jabuka.tv)