Zatražen pritvor za pet osumnjičenih u predmetu ”Lištica”

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenima u predmetu ”Lištica”.

Prijedlogom su obihvaćeni osumnjičeni: Zlatko Marijanović (1977.), Stanko Čolak (1987.), Miro Kvesić (1958.), Goran Marijanović (1979.) i Ljubica Čolak (1968.).

Pritvor za osumnjičene predložen je zbog postojanja opasnosti od bjega, osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje kaznenog postupka protiv njih, uništili ili sakrili dokaze i tragove važne za kazneni postupak, te izvršili utjecaj na svjedoke i sudionike, odnosno da bi boravkom na slobodi mogli počiniti novo kazneno djelo ili završiti započeto.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj će uputiti prijedlog za određivanje mjera zabrane za preostale osumnjičene u ovom predmetu.

Osumnjičeni su pod istragom zbog organiziranog kriminala, porezne utaje, nedozvoljenog prometa trošarinskih proizvoda, nedozvoljenog skladištenja robe i pranja novca, a radi pribavljanja enormne nezakonite imovinske koristi pojedincima i nanošenja štete proračunu BiH u milijunskim iznosima.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora i mjere zabrane bit će upućen Sudu BiH, priopćeno je iz Tužilteljstva BiH.

(Fena)