Zatražen pritvor za pet Ljubušaka iz akcije “Gastarbajter”

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu zatražilo je određivanje pritvora za sve osobe koje su u petak u sklopu akcije “Gastarbajter” predane na nadležno postupanje ovom tužiteljstvu. Kao što je već poznato, radi se o pet osoba s područja Ljubuškoga, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

Ž.M. se sumnjiči da je organizirao grupu ljudi s ciljem počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge. Pripadnici grupe postali su T.I., I.A., J.P. i I.K. koji su nabavljali i prodavali opojnu drogu kokain i marihuanu. Prilikom pretresa obiteljskih kuća pronađena je određena količina droge, oružje, mobiteli, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa kaznenim djelima, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

S obzirom na to da je kao pripadnik grupe J.P. neovlašteno držao automatsku pušku M48 i streljivo, sumnjiči se i za kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Kako dodaje Aničić, T.P. se sumnjiči da je počinio kazneno djelo odavanje službene tajne. Kao službena osoba pribavljao je podatke koji su službena tajna, a sve s ciljem da takve podatke preda osumnjičenom T.I.

Za T.P. zatražen je pritvor jer postoji opasnost da bi boravkom na slobodi utjecao na svjedoke, uništio, izmijenio ili krivotvorio dokaze.

Za ostalu četvoricu pritvor je zatražen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i zbog bojazni da bi mogli ponoviti kazneno djelo.

O prijedlogu za određivanje pritvora odlučit će Županijski sud u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)