Zataškava li se slučaj izbodenog mladića u Čelincu?

Na društvenim mrežama su se pojavile potresne fotografije Stefana Jovičića, koji je prošli mjesec nožem izboden kod Čelinca.

On tvrdi da taj slučaj svi pokušavaju zataškati, a optužio je Univerzitetski klinički centar RS da mu ne daju otpusnu listu i medicinsku dokumentaciju.

Prije svega ,zamolio bih svoje prijatelje koji se ne boje postojeće vlasti i institucija koje su korumpirane ,da…

Posted by Stefan Jovicic on Monday, 3 September 2018

Na njegove navode stigao je demanti i iz UKC RS, tvrdeći kako mladić iznosi neistine.

Prema riječima načelnika Klinike za opću i abdominalnu kirurgiju UKC RS dr. Zorana Aleksića, pacijent Stefan Jovičić je odmah po prijemu kirurški zbrinut po svim protokolima liječenja.

Kako navode, načelnik Aleksić je istaknuo da generalni direktor UKC RS prof. dr sc. med. Vlado Đajić nema nikakvu vezu s ovim slučajem te smatra nedopustivim da se direktor Đajić, liječnici i ustanova dovode u bilo kakvu vezu s navodnim zataškavanjem činjenica.

Naime, otpusno pismo predstavlja medicinski dokument koji svaki pacijent dobija prilikom otpuštanja s bolničkog liječenja. Pristup medicinskoj dokumentaciji uređen je Zakonom o zaštiti osobnih podataka, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i drugim relevantnim propisima na osnovi kojih svaki pacijent ima nesporno pravo da na osobni zahtjev pristupi svojim medicinskim podacima, poručili su iz UKC RS, piše Buka.com

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.