Zastupnički dom PFBiH: Napade na novinare tretirati kao napade na službene osobe

Inicijativa zastupnika Senaida Begića iz SDP BiH da napadi na novinare ubuduće budu tretirani kao napadi na službene osobe podržana je većinom glasova na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Begić je predložio da se to omogući budućom odgovarajućom izmjenom Kaznenog zakona FBiH.

Njegova inicijativa podržana je u drugom krugu glasanja pojedinačnim usmenim izjašnjavanjem zastupnika, koje je tražio član SDP-a Damir Mašić nakon što u prvom krugu u kojem je glasano tajno, elektronskim putem, nije bilo većinske podrške.

Prema priopćenim rezultatima, u prvom krugu je inicijativa dobila 41 glas od neophodnih 50, dok se 20 zastupnika izjasnilo protiv a sedam bilo suzdržano.

U drugom krugu se 54 članova Zastupničkog doma izjasnilo “za”, što je omogućilo većinsku podršku Begićevoj inicijativi.

(Fena)


4 komentara

  • Ko će zaštititi nas od NAPADA lažnih,prorežimskih,prosoroševih i progradžanskih vijesti? Ko će sankcionirati OVISNE medije i OVISNE novinarčiće? Lički međed?

  • Ukoliko im se da status sluzbene osobe tada im se kroz isti zakon trebaju precizno definirati odgovornosti kao i drasticne kazne za iznosenje dezinformacija i neprofesionalni rad.

  • Napade na bilo koga tretirati kao napade na službene osobe. Zašto bi novinarčići bili “svete krave” u širenju “svojih” istina?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.