Zastupnički dom izvanredno razmatra zakon o razvojačenim braniteljima

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH danas će održati izvanredno zasjedanje na kojem će razmatrati predloženi zakon o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obiteljji i zakon o braniteljskim udruženjima od posebnog društvenog značaja.

Federalna vlada uputila je po hitnom postupku u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o pravima razvojačenih branitelja, kojim je, između ostalog, propisan novčani mjesečni braniteljski dodatak.

Točnije propisane su četiri kategorije za ostvarivanje tog prava. U prvoj su razvojačeni branitelji s 57 godina života i tri godine sudjelovanja u oružanim snagama, u drugoj oni koji su navršili 60 godina života a godinu su proveli u borbi, dok su u trećoj grupi branitelji stari 65 godina i više.

Za njih nema ograničenja u pogledu dužine sudjelovanja u ratu.

U četvrtoj kategoriji su žene s minimalno 50 godina života, a u oružanim snagama su bile najmanje godinu dana. Sve ove kategorije moći će aplicirati za braniteljski dodatak ako nemaju stalnih primanja i najmanje su godinu u evidenciji nezaposlenih, rekao je za Fenu federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno, oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.