Zastupnici i izaslanici u BiH primaju novac i za posjete obiteljima

Iako se već mjesecima najavljuje smanjenje proračunskih izdataka na svim razinama vlasti u BiH, reduciranje troškova, što je bio i jedna od uvjeta za dobivanje kredita od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a), zastupnici i izaslanici u oba doma Parlamentarne skupštine BiH nisu se uopće sjetili jednostavno ukinuti neku od velikog broja novčanih naknada koje su davno sebi odredili.

Uz plaću, naknadu za rad u različitim odborima, povjerenstvima, pravo na naknadu za odvojeni život i prijevoz do mjesta zaposlenje, Zajedničko povjerenstvo za administrativne poslove ovih dana raspravlja o verifikaciji odluke o pravu na mjesečnu naknadu za posjet obitelji, verifikaciji odluka o korištenju drugog dijela godišnjeg odmora za 2017. godinu zastupnika i izaslanika, piše Večernji list.

U razdoblju kada svi pričaju o uštedama, zastupnici i izaslanici imaju pravo za posjet svojim obiteljima uzeti i naknadu te, kako piše u zakonu, obračun za korištenje osobnim vozilom obavlja se kao i prethodnih godina, množenjem kilometraže od mjesta rada do mjesta prebivališta i natrag u iznosu od 20 posto od cijene litre benzina i koeficijentom četiri.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • Znaju li zastupnici,ministri,vlada,gradonačelnici,načelnici kolike DAJU plaće i mirovine, sramotni dječiji,socijalnu pomoć,daju li išta studentima,učenicima,djeci, starim i nemoćnim,nezaposlenim,braniteljima,koliko im košta vrtić, prevoz……
    Sramite se svi.

  • Ma ne, nije to istina, zar medju zastupnike ,ministre,poslanike,nacelnike i sl.nisu stavljeni odreda visoko moralni ljudi,koji sluze narodu,ne sebi i svojima u sl.deset koljena…necuveno da je to kod nas moguce!

  • Svi su složni kad su u pitanju njihova prava i pljačkanje građana.Ovamo prodaju neku demagogiju i kao svađaju se i kontriraju jedni drugim.Sve ista govna,svi do jednog….

  • Prestajem ovo čitati i ozbiljno razmišljam o odlasku odavde. Hebeš rat….tada si bar mislio da znaš zašto si doma…braniš ga i to je to…ali za ovaj rat nemaš ni oružje, ni strategiju i što je najgore ni volje ni SRCA…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.