Zašto žene sve više prave golišave selfije?

Selfie je jedna od najkorištenijih riječi, a slike golišavih žena svih dobnih skupina jednostavno su preplavile društvene mreže. Neke su dobre, neke su loše, neke su sumanute ili čak degutantne, no broj se povećava svake sekunde, piše Metro-portal.

Naime, razlog tomu klinički psiholozi vide u tome da se žene uzbude kad znaju da su poželjne i ta se na taj način doživljavaju kao seksi i privlačne osobe, što ih tjera na gotovo opsesivno objavljivanje takvih fotografija.

Broj lajkova i pozitivnih komentara također pridonosi osjećaju poželjnosti, a kako je jedna od najčešćih ženskih seksualnih fantazija ona u kojoj su one neodoljive muškarcima – kao striptizete, žene iz harema i slično, ne čudi ova opsesija golišavim fotkama.

”Kad znamo i da polovica žena potajno sanja o seksu s više od jednog muškarca, možemo mirno zaključiti da je era seksi selfieja tek počela”, piše Metro i upozorava kako se pojavljuju i devijacije poput Facebook stranica za sramoćenje žena koje su objavile takve fotke koje su prepune vulgarnih i primitivnih komentara, te da ima već povelik broj portala kojima jedini sadržaj čine takve fotke.

No, Metro upozorava i na činjenicu da se takve fotke sve češće kradu s profila i postavljaju na stranice eskort agencija i dodaje kako su i muškarci pokleknuli pred ovim trendom.

(Metro portal)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFE


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.