Zašto u njezi kože ne smijemo zaboraviti na glicerin?

Polako prelazimo iz zimskog u proljetno vrijeme i našoj koži neophodna je posebna njega, a u borbi sa suhom i zimskom kožom, najviše vam može pomoći glicerin.

“Hidratantni proizvodi obično sadrže tri vrste sastojaka,” rekao je Joshua Zeichner, stručnjak za dermatologiju za magazin Allure.

Postoje okluzivna sredstva za hidratizaciju, koja pomažu da se stvori zaštitni sloj nad kožom kako bi se zadržala vlaga. Zatim su prisutni emolijensi, koji omekšavaju grube dijelove kože. No, najvažniji su humektanti odnosno ovlaživači poput glicerina, prenosi Elle.hr.

Glicerin je tekućina bez boje i bez mirisa, biljnog podrijetla,” objasnio je kozmetički kemičar Perry Romanowski za Allure.

“To je humektant, što znači da ima svojstvo privlačenja. On je u suštini poput spužve koja privlači vodu na vanjski sloj kože. To znači da može privući vodu iz dubljih slojeva kože ili čak zraka u vlažnim uvjetima.”

Jedan od trikova koje možete napraviti kako biste u beauty rutinu uključili više glicerina je pomiješati hidratantnu kremu s nekim biljnim glicerinom i staviti ga na ruke i noge prije odlaska u krevet. Sjajno će nahraniti kožu, a djelotvoran je i protiv mrlja kao i za čišćenje kože.

“Pri čišćenju kože važno je ukloniti prljavštinu i masnoću, ali održati zdravlje vanjskog sloja kože,” objašnjava Zeichner. Sastojci poput glicerina mogu pomoći u održavanju hidratacije i spriječiti iritaciju kože tijekom čišćenja zbog čega su sjajni za svkodnevnu upotrebu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.