Zašto odabrati NLB Mastercard Charge karticu na rate?

Brzo i jednostavno podijelite svoju kupovinu na rate putem SMS poruke plaćajući NLB MasterCard Charge karticom.

MasterCard Charge karticom omogućena Vam je usluga “Kupovina na rate” koja podrazumijeva plaćanje roba i usluga od dvije do 24 jednake rate na prodajnim mjestima koja su označena naljepnicom Banke “Kupovina na rate”.

O vrsti plaćanja klijenti mogu odlučiti neposredno prije same kupovine, što uslugu čini još jednostavnijom, jer ne zahtijeva dodatnu dokumentaciju niti dodatne troškove za krajnjeg korisnika kartice.

Popis prodajnih mjesta koja omogućavaju “Kupovinu na rate” bez naknada i kamata možete pogledati na www.nlb.ba.

Preduvjet za otvaranje MasterCard Charge kartice je da podnositelj zahtjeva ima otvoren tekući račun u Banci. Prilikom izdavanja MasterCard Charge kartice klijentu se obračunava naknada za upisninu i naknada za godišnju članarinu u iznosu koji je definiran važećom Odlukom o tarifi naknada za usluge Banke.

Dodatna karakteristika NLB MasterCard Charge je odgođeno plaćanje do 50 dana.

Kako bi koristili opciju kupovine na rate putem SMS notifikacije, potrebno je da klijent ima:

  • NLB MasterCard Charge karticu
  • Uključenu opciju SMS notifikacije na MasterCard Charge kartici. SMS notifikacija je veoma koristan alat putem kojeg klijent dobiva sve poruke o odljevima na MasterCard Charge kartici i veoma je efikasan alat u sprječavanju eventualnih zloupotreba. Naša preporuka je da svaki klijent koji koristi karticu aktivira uslugu SMS notifikacije radi sigurnosti i mogućnosti SMS kupovine na rate.

Kako koristiti kupovinu na rate putem SMS notifikacije?

  • Klijent prilikom kupovine s NLB MasterCard Charge karticom dobiva SMS poruku s upitom želi li da se njegova kupovina podijeli na rate.
  • Odgovarajući na poruku u roku od najviše 1 sata od trenutka obavljanja transakcije, klijent ima mogućnost da sve transakcije od 50 KM i više koje su obavljene na prodajnim mjestima trgovaca i internetu (izuzete su samo transakcija kupovine na rate na prodajnom mjestu koje posjeduje POS terminal NLB Banke na kojem je moguće plaćati na rate i ukoliko je takvu transakciju trgovac već sproveo na rate unosom broja rata na POS-u) podijeli na rate, pri čemu broj rata ovisi od iznosa kupovine.
  • Povećavajući kupovinu za svakih 25 KM, iznad minimalnog iznosa od 50 KM, a za koji se dobiva SMS poruka za podjelu transakcije na rate, povećava se mogućnost podjele na veći broj rata, tako npr. za kupovinu od 75 KM klijent ima mogućnost podjele od 2 do 3 rate, za kupovinu od 125 KM ima mogućnost podjele od 2 do 5 rata, itd.
  • Također, u okviru SMS poruke definirano je i na koji način klijent šalje povratnu poruku, a prijem poruke da je transakcija podijeljena na rate označava uspješan završetak transakcije.
  • Plaćanje na rate je beskamatno, ukoliko se dospjele obaveze redovno izmiruju.


*PR članak