Zašto muškarci imaju akne na stražnjici i kako ih se riješiti?

Baš kao i žene, muškarci mogu dobiti i akne na stražnjici. Kao i bilo koji dio vašeg tijela, vaša stražnjica može biti sklona izbijanju akni i prištića. Ta pojava može vam biti neugodna, no uobičajena je za oba spola.

Jača iritacija kože i izbijanje akni na koži događa se pri toplijem vremenu. Nerijetko se događa i na površini leđa. Ako ste među onima koji se muče s ovim problemom, evo nekoliko savjeta kako “smiriti” iritiranu kožu i preventirati pojavu prištića i akni na tijelu, uključujući i stražnjicu.

Jedan od razloga zašto možete dobiti akne su folikuli dlake. Trenje, znojenje i nošenje preuske odjeće mogu uzrokovati upalu koje izazivaju svrbež, bol i mogu se pretvoriti u velike cistične bubuljice. Ne smijete ih zanemariti jer mogu rasti i postati vrlo bolne.

Redovito čistite upaljeno područje jer ćete tako držati podalje bakterije od već ionako upaljenog područja kože. Ako lako dobijate akne, morate promijeniti gel za tuširanje. Pazite da proizvod koji ćete koristiti sadrži sastojke koji ubijaju bakterije, poput benzoil peroksida, piše Večernji.hr.

Izbjegavajte raditi pilinge na upaljenoj koži, bez obzira na kojem dijela tijela se nalazi upala. To može samo pogoršati cijelu situaciju. Promijenite vrstu donjeg rublja koje inače koristite ako učestalo imate probleme s prištićima na vašoj koži na području stražnjice. Birajte prirodne materijale koji su udobni na koži ii izbjegavajte preusku odjeću koja neće omogućiti vašoj koži da diše.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.