Zašto je kolagen važan za kožu bez bora i nepravilnosti?

Kolagen je najvažniji protein u našem organizmu i pomaže održati kožu, kosu i nokte čvrstima.

Danas je njegova važnost prepoznata u proizvodima i dodacima prehrani koji pomažu usporiti starenje kože. U nastavku vam donosimo sve što trebate znati o kolagenu i njegovoj uporabi.

Kolagen se nalazi u samoj dermi naše kože, tvori vezivna tkiva i pomaže održati zdravlje kostiju, zglobova i ligamenata. Njegov nedostatak može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme i neugodne posljedice poput ubrzanog starenja kože, bolova u zglobovima i propadanja vezivnih tkiva.

Naš organizam ima sposobnost sinteze kolagena po potrebi, no ona se tijekom godina smanjuje, a s njome i kvaliteta naše kože i kostiju. Jedan od načina da povećamo proizvodnju kolagena u organizmu je konzumacija vitamina C. Nažalost, vitamin C nije uvijek dovoljan te je poželjno nadomjestiti kolagen putem dodataka prehrani, piše RTL.hr.

Kolagen je iznimno važan za održanje zdravlja čitavog organizma i predstavlja najzastupljeniji protein u našem tijelu. Kod nedostatka kolagena, kvaliteta naše kože, kose i noktiju se smanjuje te oni postaju lomljivi i suhi.

Osim za ljepotu, kolagen je veoma važan za zdravlje kostiju i zglobova te njegov manjak može uzrokovati brojne zdravstvene probleme poput osteoporoze, osteo artritisa i sl. poremećaja. Ukoliko takvi problemi već postoje, dodatak kolagena gotovo uvijek pomaže.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.