Zaštitite svoje Google račune uz ovu službenu ekstenziju

Prema podacima koje je otkrio Google, phishing napadi uspiju u 45 posto slučajeva, a oko dva posto poruka u Gmailu dizajnirano je tako da prevari ljude kako bi odali svoje lozinke. Upravo zato dizajniran je Password Alert.

Prije 12 godina ova riječ uvrštena je u Oxfordov rječnik i to s dobrim razlogom – phishing je noćna mora interneta s kojom se i dalje borimo.

Riječ je o cyber napadu koji koristi e-mailove lažnog sadržaja kako bi korisnika uvjerio da otvori pridruženu datoteku ili posjeti predloženu web stranicu da bi odao povjerljive podatke.

Prema podacima koje je otkrio Google, phishing napadi uspiju u 45 posto slučajeva, a oko dva posto poruka u Gmailu dizajnirano je tako da prevari ljude kako bi odali svoje lozinke, piše Tportal.hr.

Ranije ove godine upravo su Google Docsi bili meta velikog phishing napada, a Google je izbacio Password Alert  – ekstenziju koja štiti upravo od phishinga.

To radi tako da vas upozorava ako ste svoju lozinku utipkali na sumnjivim mjestima, nakon čega odmah možete reagirati i promijeniti je.

Password Alert možete preuzeti ovdje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.