Zaštita od zmija

Već u rano ljeto, čim se temperatura zraka podigne iznad 20°C u prirodi se počinju pojavljivati zmije.

Bez obzira radi li se o otrovnim ili neotrovnim zmijama kod većine ljudi one izazivaju strah i nelagodu. Kada govorimo o zaštiti zmija korištenjem preparata, preporučujemo Viperalt, preparat koji se unazad nekoliko godina pokazao vrlo učinkovit na tržištu.

Radi se o gotovom pripravku koji se nalazi u pakiranju od 1 litra, kojim se prskaju površine iz pravaca kojih se očekuje da bi mogle doći zmije. Jednom nanesen repelent odbija zmije u trajanju od 15 dana.

 

Također, za zaštitu od zmija na tržištu možete pronaći i uređaj pod nazivom Solarni rastjerivač zmija – koji emitira zvučne impulse koje zmije, ali i ostali gmazovi osjećaju kao vibracije koje se prenose kroz tlo. Osjećajući opasnost zmije se udaljavaju od izvora vibracija, odnosno uređaja. impulsi se prenose u intervalima od 40-50 sekundi te pokrivaju područje od približno 700 m2. Rastjerivač emitira impulse u svim smjerovima na udaljenost oko 15 m, pa se za područja na kojima zmije češće borave preporučuje postaviti jedan repelent na svakih 30 m2.

Za više informacija o zaštiti od zmija potražite savjete od naših agronoma.

(www.jabuka.tv)