Zaposlenik tuži tvrtku jer je “oštetio mozak alkoholom na team buildingu”

Britansku kompaniju PWC tuži zaposlenik zbog ozljede koju je zadobio na događaju koji je organizirala kompanija. Jednostavnije rečeno, na team buildingu.

Financial Time piše da zaposlenik Michael Brockie tvrdi da se ozlijedio tijekom “pub golfa” koji je za svoje zaposlenike organizirala kompanija.

Radilo se o “izletu” po lokalnim pubovima koji je zamišljen kao igranje golfa, no umjesto obilaženja rupa po terenu, zaposlenici su obilazili – pubove.

Zaposlenici su navodno poticani da piju alkoholna pića u svakom pubu što je brže moguće kako bi pobijedili u igri. Brockie tvrdi da je događaj “potaknuo pretjeranu konzumaciju alkohola” i da je to rezultiralo time da je on “imao oštećenje mozga jer je bio toliko alkoholiziran da se nije sjećao što se dogodilo nakon 22 sata”.

28-godišnjak tvrdi da je morao uzeti šest mjeseci odsustva s posla kako bi se oporavio. Sad od kompanije traži 200 tisuća funti odštete i optužuje ju za nemar prema radnicima.

Kao odgovoran poslodavac, predani smo pružanju sigurne, zdrave i inkluzivne kulture za sve naše zaposlenike. Također očekujemo od svih koji posjećuju društvena događanja da budu odgovorni i da se brinu za vlastitu sigurnost i sigurnost drugih, obznanili su iz kompanije, prenosi Index.

Sudski postupak je u tijeku.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.