Zaposlenici Rukometnoga saveza BiH 17 mjeseci bez plaće, od danas ne dolaze na posao

Zaposlenici Rukometnoga saveza Bosne i Hercegovine od danas iz financijskih razloga više nisu u mogućnosti dolaziti na posao.

Navode da već sedamnaest mjeseci nisu dobili plaću, a zbog neuplaćenih doprinosa nisu u mogućnosti ovjeriti zdravstvene knjižice.

“Strpljivo smo čekali promjene koje su nam obećavali. Zbog odigravanja utakmica kvalifikacija za europsko prvenstvo muške rukometne reprezentacije BiH uložili smo posljednje napore kako bi bile odigrane i organizirane te kako RSBiH ne bi snosio posljedice od EHF-a”, navodi se u priopćenju, koje potpisuju djelatnici RSBiH Enid Tahirović, Bojan Jolić, Željna Delahmetović i Mirsada Đaltur.

Ističu da od novoga rukovodstva RSBIH nisu naišli na razumijevanje i adekvatan pristup rješavanju nagomilanih problema.

“Od održane Skupštine RSBiH 10. lipnja do današnjega dana, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja s novim rukovodstvom RSBiH da na normalan i dostojanstven način riješimo probleme s kojima smo suočeni, iscrpili smo sve svoje materijalne, pa i zdravstvene mogućnosti da se nosimo sa problemima. Shodno navedenom, sa žaljenjem konstatiramo da nismo u mogućnosti financirati svoj dolazak na posao”, priopćeno je.

Najavili su da će o svemu obavijestiti europsku i svjetsku rukometnu organizaciju – EHF i IHF.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.