Započeo 8. međunarodni festival animiranog filma – NAFF 2013.

Sinoć je u neumskom hotelu ”Sunce” svečano otvoren Osmi međunarodni festival animiranog filma ”NAFF 2013.”, a HT Eronet je i ove godine glavnim sponzorom manifestacije.

Festival je službeno otvorio ataše za informiranje veleposlanstva SAD-a Philip Beekman koji je tom prilikom istakao: ”Ponosni smo na dugogodišnju suradnju s Festivalom animiranog filma Neum i zadovoljstvo nam je što smo i ove godine bili u prilici sponzorirati festival. Kulturne razmjene unaprijeđuju i produbljuju bliske veze između naših naroda i naše dvije zemlje. Umjetnost općenito, a osobito animirani film, pomaže u nadilaženju podjela i promovira razumjevanje. Radujem se i što će publika ovdje vidjeti i dva američka animirana filma.“

Dobrodošlicu i riječi pozdrava gostima je uputio i načelnik Neuma Živko Matuško, iskazavši zadovoljstvo što Neum ima jedan ovakav festival, koji okuplja veliki broj autora iz cijelog svijeta, kao i veliki broj posjetitelja.

naff2

naff3

NAFF4

”HT Eronet, kao što je već poznato daje veliki obol u podržavanju filmske industrije u Bosni i Hercegovini. Festival animiranog filma je izuzetno kvalitetan projekt koji svake godine okuplja veliki broj filmskih umjetnika, što dakako doprinosi promidžbi naše zemlje u svijetu umjetnosti. HT Eronet je već godinama je uz filmsku umjetnost, ovdje, na Sarajevo Film Festivalu, Danima hrvatskoga filma u Orašju, Mediteran Film Festivalu u Širokom Brijegu, Danima filma u Mostaru…”, u svom obraćanju kazao je Vanja Gavran rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta.

Svečani dio festivala svojim nastupom upotpunili su klapa ”Tribižat” i HKUD ”Humski glas”, priređen je i tradicionalni festivalski vatromet nad morem.

Festival je otvorila projekcija španjolskog animiranog filma po nazivom ”Alfred & Anna”, autora Juanma Suareza, te još četiri uratka iz Nizozemeske, SAD-a i Francuske. U natjecateljskom dijelu festivala ukupno će biti prikazana 42 filmska ostvarenja iz 17 zemalja.

8. međunaroni festival animiranog filma ”NAFF 2013.” završava 5. srpnja.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.