Započela sanacija Saborne crkve u Mostaru

Počela je sanacija devastiranih elektroinstalacija u Sabornoj crkvi u Mostaru, nastalih prije mjesec dana.

Ekipa električara, uspjela je pokrenuti sat na zvoniku i osposobiti dio unutarnje rasvjete, piše RTRS.

Novac za sanaciju oštećenja je osiguran, a Fondacija “Sveti Vukašin” Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, pokrenula je humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za završetak obnove crkve.

Električari traže način da povežu više tisuća metara pokidanih kablova, i ponovo osposobe vanjsku i unutarnju rasvjetu, crkvena zvona i priključke. Radovi su vraćeni na razdoblje prije četiri-pet godina.

Neke instalacije neće uspjeti vratiti u funkciju za duže razdoblje.

Kako piše RTRS, interventna sredstva za sanaciju osigurali su institucije Republike Srpske, Grad Mostar, neke lokalne zajednice i poduzeća iz Republike Srpske.

U tijeku je prikupljanje ponuda za nastavak radova, da bi se znao iznos novca koji je potreban da Saborna crkva bude konačno završena.

Јedini siguran put do završetka jeste odziv i podrška svih razina vlasti u BiH.

Fondacija “Sveti Vukašin” Eparhije zahumsko-hercegovačke pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom ”Neka bude svjetlost nad Mostarom”, da bi bio prikupljen dio novca za nastavak radova.

Crkvena opština Mostar otvorila je poseban bankovni račun za uplate, otvoren je humanitarni broj za pozive građana.

Uplate KM na račun kod ASA banke Sarajevo 1340011130023498 Devizne uplate kod ASA banke Sarajevo IBAN BA391340011200740184.

Kao najlakši vid podrške da se svjetlost vrati nad Mostarom, za pozive građana, do kraja siječnja otvoren je humanitarni broj 1401. 

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.