Zapljena na granici, baka u donjem vešu i torbici krila 260.000 eura – Jabuka.tv

Zapljena na granici, baka u donjem vešu i torbici krila 260.000 eura

U ranim jutarnjim satima, u utorak, 24. listopada 2017. godine, na ulaznoj strani graničnog prijelaza Gradina carinici su u suradnji sa graničnom policijom spriječili prijenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 260.000 eura. Sve je počelo kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio 30-godišnji njemački državljanin turskog porijekla. On je vozio “Mercedes” njemačkih oznaka.

U automobilu je bilo dvoje suputnika, 70-godišnja turska državljanka koja ima njemačku boravišnu dozvolu, i njen 35-godišnji sin, njemački državljanin. Iako su putnici izjavili da nemaju ništa da prijave za kontrolu, tijekom detaljnog pregleda automobila, u ženskoj kožnoj torbici koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sjedišta, pronađena dva svežnja novčanica u ukupnom iznosu od 125.000 eura, zamotana u aluminijsku foliju, prenosi Avaz.ba.

To je bio dovoljan razlog za osobni pregled 70-godišnje putnice, kod koje je u donjem vešu pronađeno još 141.400 eura. S obzirom da je vozač izjavio da nema nikakve veze sa pronađenim novcem, kao i to da nije znao da njegovi suputnici sa sobom nose toliku sumu neprijavljenih deviza, majci i sinu je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 eura.

Ostatak novca je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, koji će u ovom slučaju biti proveden po hitnom postupku, jer se radi o stranim državljanima. Uprava carina neprestano apelira na putnike da prijave svaku sumu iznad 10.000 eura, kako na izlazu tako i na ulazu u zemlju, što je vidno istaknuto na graničnim prijelazima.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.