Zaplijenjena droga u Gradišci vrijedna 2,5 milijuna eura, bila namijenjena za europsko tržište

Droga koja je zaplijenjena u Gradišci u akciji “Storidž” – oko 460 kilograma skunka, bila je namijenjena za europsko tržište gdje njena vrijednost dostiže oko 2,5 milijuna eura.

Prema neslužbenim informacijama, tijekom akcije policija je privela i ispitala tri osobe koje su puštene, a narkotici su nađeni u objektima ljudi koji žive u inozemstvu, potvrđeno je Glasu Srpske.

Cijena ove droge na tržištu EU kreće se od 2.500 do 2.800 eura po kilogramu, dok se kod nas prodaje za oko 1.700 eura. Droga bi na našem tržištu vrijedila blizu 800.000 eura, ali taj skunk je bio pripremljen da ide preko Hrvatske dalje u zemlje EU gdje mnogo više vrijedi, rekao je naš izvor.

Akciju “Storidž” izveli su u petak službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske. Tijekom akcije pretresene su tri lokacije u Gradišci, a narkotici su pronađeni još jednom.

Ova akcija je nastavak istrage iz listopada kada je u Mađarskoj uhićen kamiondžija iz BiH (71) koji je imao ulogu “mule” za narkodilere.

Tada su osim kamiondžije uhićena i dva Mađara starosti 22 godine. Akcija je izvedena pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.