Zapaljen i polomljen Gospin kip u Sarajevu

U ponedjeljak, 18. rujna, ujutro redovnice Družbe Kćeri Božje ljubavi primijetile su kako je njihovo sestarsko groblje Betanija, u istoimenoj sarajevskoj četvrti, vandalizirano.

Kako su rekle, redovnice ne znaju točno kada se dogodio ovaj sramni čin prilikom kojeg je potpuno polomljen i zapaljen kip Blažene Djevice Marije, razbacane svijeće i smeće, te na nekoliko mjesta još paljeni predmeti, izvještava portal Katoličkog tjednika – Nedjelja.ba.

Međutim, posvjedočile su kako su i ranije imale problema oko groblja, najprije oko samog prilaza, neki grobovi su i oštećeni, te su se razne osobe ondje okupljale pa su sestre znale zateći svašta.

Policija je obaviještena, ali još uvijek nije poznato jesu li policijski službenici izišli na teren.

Inače, netko od redovnica svake nedjelje ima običaj otići na groblje Betanija, ali je to ove nedjelje izostalo te je sljedećeg dana sestre zatekao ovako tužan prizor.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

  • Pa, pitaj te one glavne ljude u Zagrebu koji su vas strpali u federaciju, a ukinili HB – sto se ti cinovi “tolerancije” i suzivota uvik ponavljaju. Pitaj te Crkvu, sa duginim zastavama i punu dijaloga, sto se to ponavlja. Za normalnog covika, to je obican zulum i iz cista mira. Je, je postuju paganski polumjesecari “Isu” i “Marijam”, samo iz zuti stranica vlastite lektire.

    • Aje ne serite po portalu, niko ne priča o tome kad je došao dečko iz Sarajeva na turnir u Crnač pa ga napali gradski klošari… hocemo na temelju pojedinih idiota klasificirati cijelu državu… ili si čovjek ili nisi, druge podjele ne postoje. Ovo je napravio neko nezdrave glave i gotovo.

    • Točno tako Goja.To je ona multi-kulti,sekularna,višenacionalna
      država tzv”BIH”sa glavnim gradom Sarajevom u kojemu se posebno njeguje taj kult multi-kulti kojeg su puna usta muslimanskih političara,raznih Sejdić-Fincija,Pilava,Zornića,Komšića ,a nažalost i nekih izrada Hrvatskog roda iz Bosne srebrne pa čak i nekih franjevaca iz nje.To će tako biti i ostati sve dok Hrvati u BIH ne dobiju svoju treću teritorijalnu jedinicu u BIH.Amen.ZDS!

    • Znaci neki nas seronja ide pisati po dzamiji, i to znaci da su svi takvi debili automatski? Sarajevo je ogroman grad za nase prilike, naravno da ima i svakakvih ljudi, medjutim stoje razliciti vjerski objekti diljem Sarajeva pa ih nitko ne dira, nisu se ni u ratu dirali. Presmijesno je i jadno uzeti jednu stvar za primjer i upirati prstom.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.