Zapaljen automobil i kuća poznatog biznismena

U Banjalučkoj ulici na broju 13 u Sarajevu u noći sa subote na nedjelju u 3:20 sati podmetnut je požar i zapaljen automobil uglednog bosanskohercegovačkog gospodarstvenika Zorana Troboka.

Požar je vrlo brzo zahvatio i obiteljsku kuću Troboka, ali je intervencijom pripadnika Profesionalne vatrogasne brigade KS spriječeno ozbiljnije oštećenje objekta zbog plinskog seta, koji je bio udaljen svega jedan metar od automobila u plamenu.

Zoran Trobok vlasnik je ugledne projektanske firme ‘TZI-Inženjering’. Glavna djelatnost firme je projektiranje prometnica, mostova, vijadukata, tunela. ‘TZI-Inženjering’ pruža konsultantske usluge Vladi, ministarstvima, agencijama, Izaslanstvu EU u BiH, Svjetskoj banci (WB), Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), Europskoj investicionoj banci (EIB), Agenciji za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država (USAID)…

U izjavi za ‘Dnevni avaz’ Trobok kaže da ne zna tko je i s kakvim motivom počinio ovaj čin. Ističe da nema nikakve veze s kriminalnim miljeom, da njegova firma izuzetno dobro posluje, da nikome ne duguje novac, te da mu nitko nije prijetio ili tražio reket. No, Trobok se nada da će policija otkriti počinitelje, a samim tim i pozadinu ovog teškog kaznenog djela.

Policija je na mjestu događaja uzela dokaze, među kojima su upaljač i debela plastična rukavica koji su ostali iza piromana, a požar ih nije zahvatio. Iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno je da se požar dogodio, te da je policija obavila očevid, kojem je prisustvovao i vještak protupožarne struke, kao i dežurni tužitelj, piše ‘Avaz’.

(Avaz.ba | Foto: Ilustracija)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.