Zapalio se automobil u tunelu Sveti Rok! Autocesta otvorena nakon 14 sati, kolone i do 7 km | Jabuka.tv

Zapalio se automobil u tunelu Sveti Rok! Autocesta otvorena nakon 14 sati, kolone i do 7 km

U danu kada već vladaju velike gužve na autocestama, kod tunela Sveti Rok dogodio se još veći problem. Jedno vozilo se zapalilo u tunelu pa je promet morao biti prekinut, javlja HAK.

Vatra je zahvatila cijelo vozilo, a u jednom trenu čula se i eksplozija.  Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević kazala je za Večernji list da je požar na automobilu buknuo oko 13 sati, te je ugašen u 13:18 sati. Požar na automobilu zasad još nepoznatih registarskih oznaka buknuo je na ugibalištu u tunelu.

U požaru nitko nije ozlijeđen.

Mislim da smo mi zadnji koji su prošli, iza nas su zatvorili tunel. Baš kad smo prolazili kraj gorućeg automobila, on je eksplodirao. Mislim da je nakon toga odjeknula još jedna eksplozija, izjavila je čitateljica za portal 24sata.hr.

Istovremeno ispred tunela se stvorila veća gužva, a tunel je bio  zatvoren za promet u oba smjera.

Stojimo u koloni ispred Svetog roka više od sat vremena. Putujemo na more s dvoje male djece. Užasno je vruće, ali sva sreća imamo vode i hrane, javljaju za Večernji list putnici iz kolone.

Velike kolone stvarale su nervozu među vozačima

Također, kažu da su mnogi vozači i putnici nervozni i da izlaze iz svojih automobila. Promet je bio blokiran u oba smjera do oko 14 sati, potom je HAK potvrdio da su obje tunelske cijevi otvorene za promet.

U 14:10 sati kolona u smjeru Dubrovnika je bila oko 7 kilometara.

(www.jabuka.tv)