ZAMFIS organizira humanitarnu akciju ‘Palačinka za život’

Udruga studenata socijalnog rada “ZAMFIS” organizira humanitarnu akciju u ponedjeljak 22. listopada 2012. godine od 9:30 do 17:00h pod nazivom “Palačinka za korak u život”.

Mi kao udruga studenata vidimo važnost ulaganja u obrazovanje koje pruža priliku djeci i mladima za osiguranje svoga života. Ova problematika nepristupačnosti obrazovanju posebice je istaknuta u nerazvijenim zemljama kao što je i Afrika, te želimo putem naše humanitarne akcije poduprijeti snove i želje dvojice dječaka Claude-a i Hassana iz Ruande.

Jedna naša članica ZAMFIS-a je u sklopu projekta “Rebecca Davis Dance Company “i lokalnog partnera udruge “Ringo” imala priliku posjetiti program u Ruandi i raditi s djecom s ulice koja se u sklopu centra “FIDESCO” pokušavaju reintegrirati u njihove primarne obitelji ili bliže srodnike. O životnom putu i priči Claude-a i Hassan možete više pročitati na sljedećoj web stranici http://www.indiegogo.com/street2school

Ono što je potaknulo nas kao student na korak ka osiguravanju dva nova životu jeste činjenica da su Claude i Hassan prepušteni sami sebi i životu na ulici, nakon nekoliko neuspjelih reintegracijskih procesa. Stoga želimo poduprijeti napore “Rebecca Davis Dance Company” koji im žele osigurati mjesto u tzv. “Bording schools” gdje će dječaci imati osiguran smještaj, hranu, potrebiti materijal i obrazovanje, što je zadnja prilika da se usmjere na pravi put i oblikuju u akademske i nadamo se jednog dana uspješne osobe. Kao

Udruga organiziramo pravljenje i prodavanje palačinki ispred Filozofskog fakulteta u Mostaru po simboličnim cijenama, kako bismo pomogli Claude-u i Hassanu u njihovoj egzistenciji. Koristim priliku da vas sve pozovem u ponedjeljak da dođete i podržite našu akciju i još jednom pokažete svoje humano lice. Jer nama je to ništa, a njima je sve. Stoga dođimo po svoju palačinku koraka u novi život!!

FACEBOOK EVENT

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.