Zamalo tragedija na Vojničkom igralištu u Mostaru: Na djevojčicu pao gol | Jabuka.tv

Zamalo tragedija na Vojničkom igralištu u Mostaru: Na djevojčicu pao gol

Na igralištu kampusa Sveučilišta u Mostaru, poznatom kao Vojničko, u utorak je u popodnevnim satima na djevojčicu pao nogometni gol i ozlijedio joj nogu.

Naime, teški metalni golovi nisu pravilno pričvršćeni za betonski teren pa se gol pod težinom djece prevrnuo. Na sreću, veća tragedija je izbjegnuta, piše Bljesak.info.

Podsjetimo, obnova “Vojničkog” igrališta, odnosno igrališta kampusa Sveučilišta u Mostaru započela je u kolovozu 2018. godine. Nakon obnove igrališta i svečanog otvaranja u studenom iste godine, postavljen je dio sportske opreme, ali tad su nedostajali golovi.

Oni su, na kraju postavljeni tek u proljeće 2019., ali kako se čini nisu postavljeni na pravilan način. Gardu Mostaru očajnički nedostaje igrališta za djecu. S toga je Vojničko jedno od omiljenih mjesta za mnogu djecu željna igre, kao i za brojne rekreativce.

Traljavo postavljanje golova ovaj put završilo je sretno. Ostaje jedno pitanje je li se posao vrijedan 245.000 KM mogao odraditi po pravilima i golove pričvstiti za beton kako ona nalažu, ili moramo čekati neku tragediju pa da se posao završi kako treba.

(www.jabuka.tv)