Zakazano ročište: Ravnatelj širokobriješkoga Doma zdravlja uskoro se izjašnjava o krivnji

Nakon što je 5. srpnja ove godine Županijski sud u Širokom Brijegu potvrdio tri točke optužnice protiv Mirka Kordića, ravnatelja Doma zdravlja Široki Brijeg, zakazano je ročište o izjašnjenju o krivnji navedenoga ravnatelja.

“Ročište o izjašnjenju o krivnji Mirka Kordića, ravnatelja Doma zdravlja Široki Brijeg, zakazano je zbog produljenoga kaznenoga djela Zlouporaba položaja ili ovlasti iz čl. 383. st. 3. u vezi sa st. 1. Kaznenoga zakona FBiH, a sve u vezi sa čl. 55. KZ F BiH. Ročište o izjašnjenju o krivnji zakazano je za dan 21. kolovoza 2017. godine”, izjavio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Podsjećamo, optuženiku Mirku Kordiću, ravnatelju Doma zdravlja Široki Brijeg, optužnicom ovoga Tužiteljstva stavlja se na teret da je kao ravnatelj i odgovorna osoba u Domu zdravlja Široki Brijeg, od 15. rujna 2014. godine do 15. prosinca 2014. godine, dok se nalazio na stručnom usavršavanju u Beogradu, primao naknade za obavljena dežurstva koja su se obračunavala prema većem koeficijentu u odnosu na njegovoga kolegu koji je stvarno obavljao dežurstva, nakon čega je svom kolegi davao određeni iznos novca na ruke, a razliku isplaćenu prema većem koeficijentu zadržavao za sebe.

“Isto tako, Mirko Kordić tereti se da je protivno unutarnjim aktima Doma zdravlja Široki Brijeg, donio Odluku o dodjeli šefovskoga dodatka u visini od 10% na osnovnu plaću za 11 djelatnika Doma zdravlja Široki Brijeg, te im je po toj osnovi do 15. prosinca 2015. godine isplaćivan šefovski dodatak, iako navedena radna mjesta nisu bila predviđena kao rukovodeća”, dodaje Josip Aničić za portal Jabuka.tv.

Također, Kordić se tereti da je glavnoj medicinskoj sestri Doma zdravlja Široki Brijeg omogućio da dobije uvećanje osnovne plaće za 50% po osnovi “menadžerskoga dodatka”, te joj je po toj osnovi do 15. prosinca 2015. godine isplaćivan “menadžerski dodatak“, iako glavna medicinska sestra DZ Široki Brijeg prema pravilnicima i aktima nije bila određena kao član menadžmenta, niti je obavljala poslove zdravstvenoga menadžmenta.

“Naprijed navedenim radnjama optuženik Mirko Kordić je sebi i drugima pribavio protupravnu imovinsku korist i za iznos od oko 78.822,88 KM oštetio proračun DZ Široki Brijeg i ZZO ŽZH”, zaključio je Josip Aničić za portal Jabuka.tv.

(www.jabuka.tv)


113 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.