Zakazana hitna sjednica zbog izjava Bakira Izetbegovića

Predsjedatelj Zastupničkog doma Paralmentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) zakazao je hitnu sjednicu Doma za petak na zahtjev Kluba zastupnika SNSD-a. SNSD je zatražio da se u roku od tri dana sazove hitna sjednica Doma u vezi s izjavama predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Na dnevnom redu te sjednice bila bi samo jedna točka koju su nazvali Ratnohuškatorske izjave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u vezi s proizvodnjom naoružanja u tvornicama namjenske industrije na teritoriju Federacije BiH.

Smatraju da za razmatranje tog pitanja postoje opravdani razlozi koje vide u zapaljivim i ratnohuškatorskim izjavama Izetbegovića, inače lidera SDA.

Sjednica će, potvrdio je Bosić, biti organizirana u petak, 20. travnja, u 10 sati, a na nju će biti pozvani svi oni koji se inače pozivaju na sjednice Doma, članovi Predsjedništva BiH i Vijeće ministara.

Izrazio je očekivanje da predlagači za hitnu sjednicu dostave materijal na osnovu kojeg bi se vodila rasprava na samoj sjednici, jer ta mogućnost postoji prema Poslovniku.

Dopredsjedatelj Doma Šefik Džaferović (SDA) najavio je da članovi Kluba SDA neće doći na tu sjednicu jer, smatra Džaferović, radi se o najprizemnijoj zlouporabi u politikantske svrhe Zastupničkog doma, dodajući kako Izetbegović nikada nije davao ratnohuškačke izjave.

(Fena)


9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.