Zajedničko povjerenstvo usuglasilo tekst proračuna institucija BiH

Zajedničko povjerenstvo za usuglašavanje teksta Zakona o Proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagatelj Predsjedništvo BiH, usuglasilo je tekst Zakona o proračunu, koji su Zastupnički dom i Dom naroda usvojili s različitim amandmanima.

Povjerenstvo je utvrdilo tekst koji je usvojen u Domu naroda. Prema usuglašenom tekstu, proračun je u obliku u kakvom ga je Predsjedništvu BiH, kao ovlaštenom predlagatelju, dostavilo Vijeće ministara BiH.

Dakle, u proračun nije ugrađen amandman koje je usvojio Zastupnički dom, a koji se odnosi na osiguranje sredstava za pomoć u rješavanju migrantske krize, kojom je najviše pogođena Unsko-sanska županija.

Također, dio proračuna nije ni izmjena teksta koju je usvojilo Predsjedništvo BiH, u dijelu koji se odnosi na Parlamentarnu skupštinu BiH – Kapitalni izdaci, gdje se predloženi iznos umanjuje za 754.000 KM, javlja Fena.

Nakon sjednice Povjerenstva, za 13:30 sati zakazana je i hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi trebao biti razmatran Izvještaj Zajedničke komisije oba doma PSBiH o postizanju identičnog teksta Zakona o Proračunu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.