Zahuktali se radovi na dionici Neum – Stolac: Očekuje se višestruka korist za obje općine

Intenzivni su radovi na izgradnji ceste od Stoca do Neuma u dužni od 50km. Na ovu cestu žitelji tih krajeva čekaju gotovo četrdeset godina.

Završetak radova trebao bi biti okončan za dvije godine. Korist od cijelog projekta pored Neuma i Stoca imat će i susjedne općine u Hercegovini.

Već je probijeno 700 od ukupno 1.000 metara tunela “Žaba” u krševitom neumskom zaleđu, što je samo dio ceste u ukupnoj dužni od 50 kilometara koji će napokon nakon dugog iščekivanja spojiti Neum sa Stocem.

Neum se u mnogočemu osjeća poput otoka, jer je odsječen granicom s Hrvatskom na dvije strane, a opet nije kvalitetno povezan s kopnom u BiH.

Sredstva za izgradnju ceste Neum – Stolac dio su programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u FBiH u vrijednosti od 173 milijuna eura, koji kreditnim sredstvima financiraju Svjetska banka, Europska investicijska banka i Europska banka za obnovu i razvoj.

Izgradnja ceste koja će povezati Stolac i Neum, projekt o kojem se priča proteklih tridesetak godina vrijedi 40 milijuna eura.

Povezivanje BiH s Jadranom: Pogledajte intenzitet radova na relaciji Stolac – Neum

Pogledajte priču o značaju povezivanja Stoca i Neuma te kako ide intezitet radova u videoprilogu Radija Slobodna Europa OVDJE.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.