Zagrepčanke uhićene u Bugojnu nakon što su krale zlato u Grudama

PU Grude rasvijetlila je krađu, koja je u prosincu prošle godine počinjena na štetu zlatarne „Filigran“, koja se nalazi u Ulici viteza Ranka Bobana u Grudama.

Prijavu o krađi PU Grude zaprimila je 11. prosinca 2013. godine, a prema navodima iz prijave dvije nepoznate ženske osobe, prilikom razgledavanja izložaka, iskoristile su trenutak nepažnje vlasnika zlatarne i otuđile dva zlatna lančića.

Operativnim radom istražitelji PU Grude došli su do saznanja da su navedene osobe svojedobno izvršile pokušaj krađe u jednoj zlatarni u Mostaru, te su pribavili njihove fotografije, snimljene kamerom videonadzora zlatarne u Mostaru.

Za ovim osobama raspisana je potraga, a iste su u srijedu u 23:40 sati lišene slobode u Bugojnu te privedene u PU Grude.

Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da se radi o hrvatskim državljankama L. B. (59) i V. K. (37), obje s prebivalištem u Zagrebu.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su L. B. (59) i V. K. (37) počinile opisanu krađu, te su iste sinoć u 19 h, uz Izviješće o počinjenom kaznenom djelu, predane Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.