Zagrepčani komentirali metropolu, za neke kvartove kažu da smrde

Odabir kvarta u gradu s kojim nisi najbolje upoznat, može biti poprilično stresno pa je tako jedan Hrvat koji uskoro seli u Zagreb na period od dvije do tri godine, upitao Zagrepčane da mu pomognu koji kvart da izabere.

Dileme oko kvarta i kvalitete samog života u pojedinom kvartu. Što preporučate? Što pod svaku cijenu izbjegavati?, pitao je na društvenim mrežama

I dok su mu mnogi korisnici Reddita sugerirali da pronađe stan u blizini radnog mjesta kako bi izbjegao velike gužve, neki su imali svoje prijedloge.

Prednosti i mane

A sve ovisi o tome što ti smatraš bitnim. Svaki kvart ima svojih prednosti i nedostataka. Npr. Trešnjevka je super kvart, ima sve što ti treba, odlično je povezana, ali ima previše stanovnika, svugdje je gužva, nema parkinga i nedostaje zelenih površina.

Kajzerica pak nema gotovo nikakvih sadržaja (osim sportskih, Velesajam je po tom pitanju super), urbanistički je grozna, slabo povezana, ali ima blizu nasip i Bundek, a navodno je i osnovna škola tamo dosta dobra. Kvatrić je super blizu grada, fantastično povezan, ima brojne sadržaje, ali još je gori od Trešnjevke po pitanju zelenila i napučenosti, pojasnio mu je jedan Zagrepčanin.

Od svih kvartova, drugi Zagrepčanin mu je izdvojio samo jedan i detaljno obrazložio svoj odabir.

‘Ultimativni kvart’

Samo je jedan ultimativni kvart, Savica. Idemo redom, pješice do glavnog 20-ak min (15-ak Lisinski). Tramvaj na Držićevoj ili Vukovarskoj (moraš proći kroz Kruge, cca 10 min), bus 281 od istoka do zapada Zagreba i 218 do Glavnog kolodvora i do Borovja. Izlaz preko mosta i onda prema Avenue Mallu ili van iz Zagreba tamo južno na obilaznicu.

Dakle povezanost top. Ako si biciklator., nasip je blizu do Jaruna, lijepa 30 min vožnja po nasipu. Bundek preko puta, pređeš mostom i bicikliraš do Bundeka.

Sport, nova škola, novo košarkaško, ima hidden gymova dobrih, blizu je nasip za trčanje i sl. ima tamo i neka ‘outdoor gym’ gdje ima ekipe odmah na nasipu kak’ se popne gore. Nogomet i slično na školskom. Nije puno, al nije ni loše, naveo je detaljno dodavši kako ima dovoljno dućana, plac, mesnice, ljekarne, dom zdravlja i ostale popratne sadržaje i dodao.

‘Izbjegavaj istok Novog Zagreba’

Škola, dva vrtića vrhunska, obnovljena i opremljena. Parkića dosta za manje. Lijepi parkovi, šetnice, bircevi uz njih. Klupice u prirodi. Gradski vrtovi, gradski roštilji uz nasip i pseći park. Ljeti uz Držićevu budu lunapark i sl. Nađi mi kompletniji kvart od ovog, poručio je Zagrepčanin.

Dok su se neki nadmetali u nabrajanju koji je kvart bolji, jedan je Zagrepčanin naveo koje kvartove da izbjegava.

Preporuka izbjegavati istok Novog Zagreba zbog smrada. Dakle Dugave, Travno, Utrina pa ide taj smrad i do djela Zapruđa, Borovja i Savice.

Dugo sam živio tamo, i meni su jedni od ljepših kvartova, lijepo planski sagrađeni, dosta zelenila i kvartovskih sadržaja, ali taj smrad ih uništava. Donekle se navikneš, i ne bude to toliko često, ali onda ti dođu gosti i čude se u kojem smradu živiš, zaključio je, piše Zgareb.info.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.