Zagreb: “Hod za život” okupio 15.000 ljudi, intervenirala policija

Oko 15.000 ljudi okupilo se u subotu u Zagrebu u “Hodu za život” na Trgu dr. Franje Tuđmana odakle su u povorci prošetali do Trga bana Jelačića uz poruku da treba štiti život od začeća do prirodne smrti. “Hod za život” ove se godine održava pod geslom “Za život, obitelj i Hrvatsku”, organiziraju ga udruge civilnog društva i vjerski pokreti, a Hrvatska biskupska konferencija pozvala je na molitvu za taj događaj.

Povorku su osiguravali organizatori i policija, a zaustavljena je nakratko neposredno prije Trga bana Josipa Jelačića jer je desetak aktivista koji se protive povorci blokiralo Ilicu sjedajući na mjesto prolaska sudionika “Hoda za život”.

Posted by Hod Za Život on Saturday, 20 May 2017

Nakon intervencije policije, koja je prosvjednike uhitila i udaljila ih s mjesta prosvjeda u policijskim automobilima, povorka “Hod za život” došla je do Trga bana Jelačića gdje se priprema glazbeni program, piše Večernji list.

Uz poruke koje promiču pravo na život od začeća do prirodne smrti, povorku su na raskrižjima dočekivale protuporuke da žene imaju pravo na odabir i da povorka ugrožava njihova prava, posebice u kontekstu gospodarskog stanja u društvu i nebrige društva za prava žena i prava rođene djece.

Osim u Zagrebu, “Hod za život” održao se danas i u Splitu te u Rimu.

Pogledajte više fotografija u našoj galeriji:

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Koje licemjerje Hod za život vatreno podržavaju osobe koje su se odrekle prava na rađanje djece i potomstva to jest svećenici časne sestre itd. Kada već u sve zabijaju nos zašto ne traže od svojih hdz prijatelja da se lopovi zatvaraju i vrati pokradeno. Ali neće bezobrazni licemjeri to tražit. Jer puno je siromašnih zbog politike njihovih hdz kompanjona..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.