Zabranjeno pušenje opjevalo Irsku: Satiričan opis života balkanskih emigranata

Legendarna grupa Zabranjeno pušenje predvođena Sejom Sexonom snimila je videospot za drugi singl s albuma “Šok i nevjerica”.

Kao i uvijek Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje bave se “našim danima” i ljudskim sudbinama, a u pjesmi “Irska” na satiričan način opisuju život balkanskih emigranata na “zelenom otoku” na kojem “nema mina, umjerena je klima i mnogo bolja plaća”.

Kratki glazbeni film koji nas vodi kroz ulice Dublina, jeftine sobe za iznajmljivanje i bučne irske pubove, režirao je Danilo Šerbedžija, kojem je ovo treći spot za Zabranjeno pušenje.

Šerbedžija iz nas izvlači najbolje pa smo i ovom prilikom pokazali da pomalo umijemo i glumiti. S likovima iz spota lako će se identificirati svi oni koji su krenuli “trbuhom za kruhom“, ali i oni koji o tome još samo razmišljaju, a takvih je, nažalost, izgleda sve više, kaže Sejo Sexon i najavljuje da će Zabranjeno pušenje nakon pet godina pauze konačno objaviti svoj jedanaesti album, piše Klix.ba.

Album “Šok i nevjerica” konačno će 31. listopada biti dostupan za besplatan download na službenoj web stranici benda. Za tržište Srbije i Hrvatske objavit će ga izdavačka kuća Menart, a za područje BiH izdavačka kuća Tropic.

Prvi mjesec Hercegovca u Dublinu: Zašto često odlazimo, a rijetko se vraćamo?

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.