Zabranjen rad nedjeljom u Mostaru

Gradsko vijeće Mostara većinom je glasova usvojilo Odluku o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području Grada Mostara.

Tom odlukom rad pravnih i fizičkih osoba iz oblasti trgovine nije dozvoljen nedjeljom, blagdanima i neradnim danima.

Od ove odluke izuzete su trgovine koje se bave prodajom pekarskih proizvoda i cvjećarnice, koje nedjeljom i praznicima mogu raditi od 7 do 12 sati, dok je trgovinama koje se bave isključivo prodajom suvenira te tradicionalnim, starim obrtima i zanatima dopušten rad nedjeljom od 8 do 24 sata.

Odlukom je propisano da pravne i fizičke osobe iz oblasti trgovine za dan tjednog odmora umjesto nedjelje mogu odrediti i neki drugi dan.

Prema ovoj Odluci trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet prehrambenim proizvodima mogu odrediti radno vrijeme svakim danom od 6 do 22 sata, izuzev nedjeljom i državnim praznicima. Ni trgovine na veliko i malo u kojima se vrši promet neprehrambenim proizvodima neće raditi nedjeljom, a njihovo radno vrijeme bit će od 7 do 21 sat, a nedjeljom neće raditi ni kiosci.

Ugostiteljski objekti na području Grada Mostara mogu raditi do 24 sata, a disko klubovi, noćni klubovi i noćni barovi, u zatvorenim prostorijama, od 23 do 3 sata uz puštanje i izvođenje glazbe.

Svadbenim salonima u zatvorenim salama propisano je radno vrijeme od 12 do 4 sata ujutro uz puštanje i izvođenje glazbe.

Svi ugostiteljski objekti koji puštaju glazbu dužni su imati ugrađene limitatore-graničnike zvuka.

Za vrijeme turističke sezone u ljetnom vremenskom razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna određuje se radno vrijeme i to najduže do ponoći radnim danom te do 1 sat iza ponoći vikendom, uz puštanje i izvođenje glazbe, za ugostiteljske objekte koji posluju izvan kolektivnih stambenih objekata.

Za ugostiteljske objekte na otvorenom prostoru u ljetnom vremenskom razdoblju određuje se radno vrijeme najduže do ponoći radnim danom te do 1 sat iza ponoći vikendom, uz puštanje i izvođenje glazbe za objekte koji se ne nalaze u okviru kolektivno stambenih objekata.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata u okviru kolektivno stambenih objekata sa živom glazbom dopušteno je do 23 sata uz jednokratno odobrenje.

Za vrijeme održavanja manifestacija i koncerata na otvorenom određuje se drugačiji raspored radnog vremena i to najduže do 1 sat. Previđene su novčane kazne od 1.000 KM do 3.000 KM ako pravna osoba ne odredi radno vrijeme sukladno odredbama ove Odluke.

(www.jabuka.tv/Fena)

27 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.