Zabranili rad nedjeljom: Tko se ne pridržava dobit će novčanu kaznu i zabranu rada

Nove odredbe Zakona o unutrašnjoj trgovini Crne Gore stupile su na snagu, a prva neradna nedjelja u crnogorskim trgovinama je upravo danas.

Tko se ogluši o tu odredbu zakona i nastavi raditi nedjeljom, slijedi mu novčana kazna i privremeno zatvaranje prodajnog objekta.

Trgovina na veliko i trgovina na malo, kako su pojasnili ranije iz tamošnje Uprave za inspekcijske poslove, ne može se obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika koje propisuje zakon.

Zakonskoj odredbi o neradnoj nedjelji ne podliježu ljekarne, pekarnice, cvjećare, suvenirnice, kiosci, prodavaonice sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske pumpe i prodavaonice u okviru njih, tržnice, štandovi, tezge, vitrine i automati izvan njih i pokretne prodavaonice.

Kako se navodi, izuzete su i prodavaonice, kiosci i automati smješteni unutar zatvorenih područja autobusnih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja filmova, skladišta za trgovinu na veliko.

U priopćenju se upozorava i apelira na sve gospodarske subjekte, na koje se odnosi propisano ograničenje, da poštuju obavezu, kako bi izbjegli novčane kazne i privremeno zatvaranje.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.