Za zapošljavanje djece poginulih branitelja u HNŽ-u izdvojeno 200.000 KM

Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) u suradnji s četiri županije osigurao je 1.200.000 KM za zapošljavanje djece poginulih branitelja, u okviru projekta zapošljavanja koji je inicirao federalni ministar za pitanja branitelja i invalida Salko Bukvarević.

Predstavnici Tuzlanske županije, koji je jedan od sudionika projekta sa 100.000 KM, u četvrtak su u Sarajevu potpisali Ugovor o realizaciji projektnih aktivnosti.

TŽ je prva potpisala Ugovor, a slijede Srednjobosanska i Zeničko-dobojska županija koje su osigurale po 100.000 KM za svrhe projekta i Hercegovačko-neretvanska koja je izdvojila 200.000 KM. Ostatak novca, 700.000 KM osigurao je FZZZ.

Prvi ugovor potpisali su direktorica FZZZ-a Helena Lončar, ministar za braniteljska pitanja TŽ-a Fahrudin Skopljak i direktor Službe za zapošljavanje TŽ-a Senad Muhamedbegović.

Potpisivanju je prisustvovao federalni ministar Salko Bukvarević koji je kazao da šansu za zaposlenje čeka 5.100 djece poginulih branitelja.

”U cijeloj prošloj godini smo radili pripreme za ovaj projekt, ali evo došli smo do jednog dijela realizacije projekta, s TŽ-om. Ministarstvo nastavlja s ovim projektom, zapošljavanjem djece poginulih branitelja, i zapošljavanja svih drugih braniteljskih kategorija”, istakao je on.

Pozvao je sve ljude koji obavljaju javne pozicije da imaju moralnu i zakonsku obavezu da pomognu djeci poginulih branitelja da se zaposle.

Kazao je da je 2016. dobro krenula u vezi s aktivnostima zapošljavanja. Izdvojio je zapošljavanje više od 60 djece u tvrtki ”Igman” za jedan dan, namjeru goraždanskih direktora namjenske industrije i kantonalnog premijera Emira Frašte da u ovoj godini nemaju više nijedno dijete iz ove populacije na birou za zapošljavanje i suradnju županijskih vlada s FZZZ-om.

”Nadamo se da će sljedećih godina ovaj projekt, suradnja FZZZ-a i županija, imati više sredstava od 1.200.000 KM na raspolaganju, a da ćemo u naredne tri godine reći da smo značajno utjecali na smanjenje broja djece poginulih branitelja na zavodima”, rekao je Bukvarević.

Direktorica FZZZ-a Helena Lončar je pojasnila da je Upravni odbor FZZZ-a krajem svibnja donio odluku o sudjelovanju u projektu za koji je izdvojio za ovu godinu 700.000 KM.

”Prepoznali smo da se radi o nečemu što je dobro, korisno i zato je tako svesrdno prihvaćeno”, istaknula je Lončar.

Projekt zapošljavanja djece poginulih branitelja je inicirao ministar Bukvarević s predsjednikom Organizacije obitelji i poginulih branitelja Alminom Škrijeljom i predsjednicom Udruge poginulih i nestalih branitelja domovinskog rata HVO-a Jasnom Zlomisić.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.