Za vrijeme Thompsonovog koncerta održava se prosvjed, dolazi i Izetbegović?

Udruga građana ‘Djeca rata’ Mostar najavila je prosvjed u četvrtak, 8. lipnja u 20 sati na Španjolskom trgu u vrijeme kad će se na stadionu pod Bijelim brijegom održati koncert podrške haaškoj šestorci na kojem će nastupiti, između ostalih, i Marko Perković Thompson.

“Prosvjed će se održati pod nazivom ‘Za suživot’, a Udruženje je navelo kako negoduje povodom koncerta podrške haaškoj šestorci”, potvrđeno je iz MUP-a HNŽ.

Elvis Redžić, koji je predsjednik spomenute udruge, inače nedostupne u telefonskim imenicima, napisao je u grupi posvećenoj zabrani koncerta kako predlaže da se organizira “skup u svakoj mahali”, a kao središnje okupljanje naveo je prostor kod nekadašnje robne kuće HIT, odnosno Španjolski trg.

No, neslužbeno se doznaje kako bi tu večer Mostar trebao posjetiti i bošnjački član Predsjedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović koji će posjetiti izložbu ratnih fotografija u Centru za kulturu Mostar pod nazivom “Zdravo, ma gdje bili, heroji Mostara”, koja se održava u sklopu u okviru manifestacije “Putevima pobjede Armije RBiH 92 – 95”.

Kako je potvrdila policija, prosvjed, kao javni skup, prijavljen je po propisima 72 sata ranije, ali bez potvrde hoće li “protuokupljanje” biti zabranjeno.

“Mi ćemo svoj posao odraditi profesionalno. Osigurati taj skup i onaj na stadionu”, rekao je Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ.

S druge strane, organizatori koncerta, koji su u više navrata rekli kako ne žele širiti nikakvu mržnju, priopćili su kako na skupu podrške neće biti mjesta politici.

“Još jednom želimo napomenuti za sve posjetitelje, kako je ovaj skup potpore za ‘Hrvatske uznike’ zamišljen kao glazbeni, kulturan i dostojanstven, bez politike i političkih govora. Te da u tom pozitivnom duhu u što većem broju izrazimo podršku našim herojima i ni na kakav način ne dopustimo dušmanima da likuju nad nama”, navodi Organizacijski odbor Udruge ‘Hrvatsko srce nade’ Mostar.

Ranije su neke stranke i udruge tražile da se koncert zabrani, no mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić rekao je kako nema osnove za to.

(Bljesak.info)


5 komentara

  • Kuha, kuha a kada prokuha biti će kasno. Ovi što su u zadnjih 60 g tri puta mijenjali naciju postaju zajebani igrači.

    • Sta to kuha i sta ce prokuhati sram vas bilo. Kakvo je to mjenjanje nacije, o cemu vi to pricate izgleda da vi nemate pametnijeg posla pa pisete gluposti i zavadate narod. Ko zelio da kuha da Bog da mu u kuci kuhalo, a kanite se vise glupodti

  • Ma i vi s portala pogresno stavljate naslov: nije koncert thompsonov, vec udruga organizira , a izmedju ostalog nastupa i mate bulic! Sve je do naslova i teksta.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.